• VID par aplokšņu algu izmaksu sāk kriminālprocesu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    18. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par aplokšņu algu izmaksu uzņēmumā, kas nodarbojās ar kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecību.

    VID aģentūru LETA informēja, ka, veicot pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā, noskaidrots, ka uzņēmums laikā no 2021.gada decembra grāmatvedības uzskaitē nav pilnā apmērā uzrādījis darba ņēmējiem izmaksāto darba samaksu, kā arī noskaidrots, ka grāmatvedības uzskaitē nenorādītā darba samaksa uzņēmuma darbiniekiem tika izmaksāta skaidrā naudā.

    Precīzs valstij nodarītā zaudējuma apmērs nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā, taču jau pēc sākotnējiem aprēķiniem valstij nodarīti zaudējumi vairāk nekā 28 000 eiro apmērā.

    Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2022. gada oktobrī veica septiņpadsmit kratīšanas Rīgā un Ropažu novadā, tostarp kriminālprocesā iesaistītā uzņēmuma telpās, automobiļos un dzīvesvietās.

    Kratīšanu laikā tika atrasta un izņemta skaidra nauda 28 000 eiro apmērā, 11 cigarešu bloki ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

    Viena persona ir atzīta par aizdomās turēto un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē