• VID darbiniekiem piešķir 585 480 eiro piemaksām par darbu paaugstināta riska apstākļos

    Nauda
    Ziņu aģentūra LETA
    30. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem, lai nodrošinātu piemaksas par martu, aprīli un maiju, par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos sabiedrības veselības apdraudējuma situācijā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu valdība otrdien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra papildu 585 480 eiro.

    Finanšu ministrija rīkojuma anotācijā norāda, ka joprojām ir noteikti stingri epidemioloģiskās drošības ierobežojumi, tostarp starptautisko pārvadājumu ierobežojumi, pulcēšanās ierobežojumi un citi. 

    VID Nodokļu un muitas policijas amatpersonas uzrauga un kontrolē, vai tiek ievērotas valstī ieceļojošām personām noteiktās prasības par negatīva Covid-19 testa (infekcijas molekulāri bioloģisko testu ar polimerāzes ķēdes reakciju (PĶR)) esību un uzrādīšanu robežšķērsošanas vietās, kā arī sadarbībā ar Valsts robežsardzi un Valsts policiju uzrauga personu aizpildīto (reģistrēto) apliecinājuma anketu iesniegšanu vietnē Covidpass.lv.

    Ministrijā atzīmē, ka VID Muitas pārvaldes amatpersonas, kuras pilda amata pienākumus robežšķērsošanas vietās uz Eiropas Savienības ārējām robežām, atrodas ciešā un laika ziņā ilgā saskarē ar robežšķērsotājiem, jo muitas kontroles procesā tiek pārbaudītas robežšķērsotāju personīgās mantas, transportlīdzeklis, kravas saturs, dzīvnieku izcelsmes produkti personīgajā bagāžā, tiek veikta personas aplūkošana.

    Minētās VID Muitas pārvaldes amatpersonas ir tiešā saskarē ar personas pasi, transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem, pilnu kravas pavaddokumentu paketi, ar kuriem ir bijusi saskare arī citu valstu muitas amatpersonām, kravu nosūtītāju, deklarētāju pārstāvjiem.

    Saeimā 2021.gada 29.aprīlī pieņēma grozījumus «Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā», kas paredz VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Muitas pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm noteikt piemaksu par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos saistībā ar Covid-19 infekcijas slimības uzliesmojumu un tās seku novēršanu 75% apmērā no stundas algas likmes. 

    2021.gada martā, aprīlī un maijā tiešā un uzskaitāmi pierādāmā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām VID nodarbinātie nostrādāja 112 249 darba stundas, kas kopumā izmaksāja 585 480 eiro (samaksa par stundu darbu un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas).

    Ministru kabineta rīkojums stājās spēkā tā parakstīšanas brīdī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē