• VID aptur PVN izkrāpēju un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizētāju grupējuma darbību

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    23. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas darbinieki apturējuši noziedzīga grupējuma darbību, kurš nodarbojās ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

    Atbilstoši VID speciālistu secinājumiem noziedzīgais grupējums īstenoja nodokļu izkrāpšanas shēmu, kura tika realizēta metālapstrādes un ēdināšanas jomās.

    Veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, noskaidrots, ka laika periodā no 2020.gada janvāra līdz 2021.gada decembrim shēmas «klienti» (uzņēmumi) savos grāmatvedības dokumentos uzrādīja un PVN deklarācijās iekļāva faktiski nenotikušus darījumus ar fiktīviem uzņēmumiem.

    Sāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki veica procesuālās darbības Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā un Ķekavā, tostarp 33 kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīves vietās, birojos, juridiskajās adresēs un automobiļos.

    Kratīšanu laikā atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi, tajā skaitā – skaidra nauda, mobilie tālruņi, datori, zīmogi, datu nesēji, trešo personu pases, ID kartes un grāmatvedības dokumenti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā, kā arī narkotiskās un psihotropās vielas.

    Saistībā ar organizētā noziedzīgā grupējuma darbībām VID Nodokļu un muitas policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 218. panta trešajā daļā, 218.1 panta trešajā daļā un 195.panta trešajā daļā paredzētajām noziedzīgo nodarījumu pazīmēm.

    Par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem trīs personas tika aizturētas un atzītas par personām pret kurām uzsākts kriminālprocess.

    Valstij nodarītā zaudējuma apmērs tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

    Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

    Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19. pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē