• VID aiztur kontrabandas grupējumu, kas VW Passat slēpa 1,5 kg marihuānas

    Kontrabanda
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VID
    Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas darbinieki aizturējuši sešas personas, kuras nodarbojās ar narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu no Nīderlandes uz Latviju, kā arī to glabāšanu, pārvadāšanu un realizēšanu lielos apmēros organizētā noziedzīga grupā.

    Muitas kontroles pasākumu laikā uz Lietuvas – Latvijas robežas tika apturēts noziedzīgā grupējuma organizatora – 1998. gadā dzimušā Latvijas pilsoņa, vadītais automobilis Volkswagen Passat. Tā padziļinātās pārbaudes laikā tika konstatēti un izņemti vairāk nekā 1,5 kilogrami marihuānas.

    Veicot vairākas sankcionētas kratīšanas Kurzemes reģionā organizētā grupējuma dalībniekiem piederošajos kustamajos un nekustamajos īpašumos, tika atrastas un izņemtas dažādas narkotiskās un psihotropās vielas, tām paredzētie iepakojumi un priekšmeti. Izņemtajām vielām tiks veiktas ķīmiskās ekspertīzes, kuru laikā tiks noskaidrots precīzs izņemto vielu daudzums.

    Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka aizdomās turētajiem bijis noteikts lomu sadalījums, un organizētā grupa nodarbojās ar narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgu apriti ilgstošā laika posmā plašā Latvijas teritorijā.

    Sešas personas atzītas par aizdomās turētām. Vienai no tām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt pārējām piecām – ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

    Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 190.1 panta trešās daļas, 253.panta otrās daļas un 253.1 panta trešās daļas.

    Krimināllikuma 190.1 panta trešā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

    Savukārt šī paša likuma 253. panta otrā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

    Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiks sniegta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē