• Vērtē iespēju katram ieceļotājam Latvijā likt veikt Covid-19 testu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    9. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Valdībai tomēr ir jāizskata iespēja katram ieceļotājam Latvijā uzlikt par pienākumu veikt Covid-19 testu vismaz dažu dienu laikā pēc ierašanās valstī, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), piebilstot, ka eksperti patlaban strādā, lai piedāvātu atbilstošu risinājumu.

    Pēc premjera domām, nebija pareizi, ka valdības sēdē, kuru viņš pats nevadīja, tika diskutēts tikai par ieceļotāju testēšanu lidostā tieši pirms vai pēc ceļojuma, taču netika apskatīts trešais variants – uzlikt par pienākumu ieceļotājam veikt Covid-19 testu noteiktā laikā pēc ierašanās Latvijā.

    «Tas arī būtu izdarāms un saslēdzams kopā ar tā saukto covid pass. Tas ir simtprocentīgi kontrolējams pasākums. Es domāju, ka tas mums visiem interesētu – gan pašam ceļotājam, gan, protams, arī pārējai sabiedrībai – viņa ģimenes locekļiem, tuviniekiem un darba kolēģiem,» pauda Kariņš.

    Pēc viņa teiktā, eksperti patlaban strādā, lai nāktu klajā ar piedāvājumu risinājumam, kā šāda prasība būtu ieviešama.

    Valdības vadītājs piebilda, ka patlaban Covid-19 testu lidostā pēc ieceļošanas Latvijā brīvprātīgi veic ļoti maz cilvēku, kas rada augstu epidemioloģiskās drošības risku.

    Politiķis arī kārtējo reizi aicināja ikvienu iedzīvotāju vakcinēties pret Covid-19, kā arī mudināja nebaidīties doties pēc balstvakcīnas, ja ir pagājis noteiktais termiņš pēc vakcinācijas pamata kursa saņemšanas.

    Kā ziņots, patlaban Covid-19 testu pēc ieceļošanas Latvijā var veikt brīvprātīgi, bet pienākums ievērot pašizolāciju līdz negatīva testa rezultāta saņemšanai ir tikai atsevišķām personām, kas starptautiskajā lidostā Rīga ierodas no valsts ar īpaši augstu Covid-19 izplatības risku un tiem, kuriem Valsts policijas, Valsts robežsardzes vai lidostas Rīga darbinieks ir norādījis uz pienākumu veikt Covid-19 testu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē