• VDD aicina apsūdzēt vīrieti par agresiju pret ukraiņiem

    Naida runa
    Ziņu aģentūra LETA
    31. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Valsts drošības dienests (VDD) šodien rosināja prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret agresīvi noskaņotu Krievijas izvērstā kara Ukrainā atbalstītāju par darbībām, kas vērstas uz naida un nesaticības izraisīšanu pret ukraiņiem.

    Kā ziņots jau iepriekš, kriminālprocesu pret Latvijas nepilsoni Edgaru Korčaginsšu VDD uzsāka pērnā gada 19.oktobrī, pamatojoties uz Krimināllikuma 78.pantā minētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, proti, par darbību, kas vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu.

    Konkrētā Latvijas nepilsoņa aktivitātēm VDD pievērsa uzmanību, iegūstot interneta videotērzēšanas vietnē notikušas sarunas videoierakstu, kurā šī persona vairākkārt agresīvi norādīja uz nepieciešamību un gatavību nogalināt ukraiņus.

    Aizdomās turētais videoierakstā pauda atbalstu Krievijai, atkārtojot Kremļa kara propagandai raksturīgus vēstījumus. Persona neslēpa, ka jau ir veikusi uzbrukumus kara bēgļiem Latvijā. Tāpat persona izteica vēlmi iegūt savā īpašumā šaujamieročus, lai varētu veikt agresīvākus uzbrukumus.

    Ņemot vērā, ka pret personu tobrīd jau bija aktīvs tiesvedības process par smagu un vidēja smaguma miesas bojājumu nodarīšanu, VDD personu 2022.gada 20.oktobrī Rīgā aizturēja.

    Savukārt Latvijas Televīzija (LTV) iepriekš vēstīja, ka vīrietis tiesībsargājošajām iestādēm esot labi zināms – viņam ir bijusi virkne administratīvo sodu, tostarp par narkotiku lietošanu, kā arī vairāki kriminālprocesi, piemēram, par mēģinājumu norēķināties ar viltotu naudas zīmi, bet smagākais ir par uzbrukumu diviem policistiem ar lauzni, par ko vēl turpinās tiesvedība.

    Tāpat LTV ziņo, ka VDD uzmanības lokā nonākusi organizācija, kas sevi dēvē par «Latvijas strādnieku fronti» (LSF).

    Tā ir Latvijā oficiāli reģistrēta biedrība, kas kā savu darbības mērķi norādījusi zinātniskā sociālisma izpēti un popularizēšanu, kā arī arodbiedrību darbības veicināšanu.

    Biedrība uztur profilus dažādos sociālajos tīklos, kur aicina «darbaļaudis uz pretošanos buržuāziskajai diktatūrai», taču daudz vairāk par darbaļaužu stāvokli šo biedrību uztraucot Latvijā sāktā atbrīvošanās no padomju režīmu slavinošajiem pieminekļiem.

    LSF nokļuvusi VDD redzeslokā, kas secinājis, ka oficiāli norādītie darbības mērķi ir tikai aizsegs pretvalstiskām aktivitātēm. VDD vērtējumā, neraugoties uz oficiāli deklarētajiem mērķiem, biedrība mērķtiecīgi un sistemātiski cenšas izplatīt Latvijā komunisma idejas un Krievijas ārpolitiskajām interesēm atbilstošus vēstījumus. VDD vērtējumā, biedrības publiskās aktivitātes ir vērstas uz nesaticības provocēšanu, turklāt biedrības izdotajos materiālos atrodami netieši aicinājumi uz vardarbību.

    Divi organizācijas aktīvisti – Lietuvas pilsonis Konstantins Gorškovs un Krievijas pilsonis Sergejs Boļavins – nesen iekļauti tā sauktajā «melnajā sarakstā» un izraidīti no Latvijas. VDD arī lūdzis Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi bloķēt biedrības tīmekļvietni. Savukārt 17.oktobrī VDD ir nosūtījis ģenerālprokuroram vēstuli, rosinot izbeigt biedrības darbību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē