• Varētu oficiāli rosināt atslēgt elektrību Krievijas vēstniecībai Rīgā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    1. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Uzņēmējdarbības konsultants un pasniedzējs, zemessargs Juris Ulmanis pieļauj iespēju oficiāli ar sabiedrības iniciatīvu portāla «manabalss.lv» starpniecību uzsākt balsu vākšanu par elektrības atslēgšanu Krievijas vēstniecībai Rīgā.

    Ulmanis aģentūrai LETA atzina, ka atsaucība šādam aicinājumam, kuru viņš 25.novembrī izteica mikroblogošanas vietnē «Twitter», ir ļoti liela.

    Ulmanis uzsvēra, ka pats patlaban atrodas Ukrainā un savām acīm redz, kādu postījumu šīs valsts infrastruktūrai nodara Krievija, kas ar raķetēm apšauda energoapgādes un citus objektus.

    Jau vēstīts, ka Čehijas sabiedriskā iniciatīva «Dárek pro Putina» («Dāvana Putinam») ir publiskojusi petīciju ar ierosinājumu atslēgt elektroenerģiju, gāzi un ūdeni ēkām, kuras pieder Krievijas vēstniecībai. Petīcija ir atbilde uz Krievijas īstenoto Ukrainas enerģētikas infrastruktūras sistemātisko postīšanu.

    «Krievija ir skaidri nolēmusi salauzt Ukrainu ar tumsu un salu. No augstākā morāles principa viedokļa mēs lūdzam attiecīgās valsts un privātās energosadales kompānijas ļaut Krievijas diplomātiem Prāga sajust savu zāļu garšu. Lūdzam atslēgt visām ēkām Prāgā, kas pieder Krievijas Federācijai, gāzi, ūdeni un elektroenerģiju. Lai arī viņi pēc tumsas iestāšanās saltu tāpat kā Kijivas iedzīvotāji,» teikts petīcijas tekstā.

    Petīcijā ir pieminētas Krievijas īstenotās raķešu apšaudes, kas pēdējās nedēļās ir vērstas pret Ukrainas elektroapgādes, siltuma un ūdens apgādes uzņēmumiem.

    «Šī jaunā kara fāze ir ar katastrofālu, turklāt ik dienas, ietekmi uz civiliedzīvotāju dzīvi. Bez gaismas un ūdens palikuši ne tikai dzīvokļi, skolas un bērnudārzi, veikali un ražošanas izņēmumi, bet arī, piemēram, slimnīcas,» raksta petīcijas autori.

    Sabiedriskās iniciatīvas «Dāvana Putinam» mērķis ir palīdzēt Ukrainai, kas kopš 24.februāra pretojas Krievijas pilna apjoma iebrukumam. Šīs iniciatīvas ietvaros čehi nesen nodeva Ukrainas armijai tanku T-72.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē