• Valsts prezidents: Latvija ir stipra, demokrātiska, tiesiska valsts

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    6. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Satversmes simtgades gadā Latvija ir stipra, demokrātiska, tiesiska valsts, sūtot īpaši Satversmes simtgadei veltīto pastkarti pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes dzimtai, norādīja Valsts prezidents.

    Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, šodien reģionālās vizītes laikā Levits un Andra Levite Valmieras 2.pasta nodaļā nosūtīja Satversmes simtgadei veltīto pastkarti un pastmarku, ko par godu Satversmes simtgadei izdevis «Latvijas Pasts» sadarbībā ar Satversmes tiesu.

    Andra Levite nosūtīja pastmarku Vidzemes slimnīcas Dzemdību nodaļai ar lūgumu to nodot nākamajai jaundzimušajai meitenītei. Valsts prezidenta kundze jaundzimušajai novēlēja prieka pilnu dzīvi.

    Pastmarka «Satversmei 100» simboliski attēlo Satversmes stipro un stabilo vērtību ikviena valsts iedzīvotāja dzīvē. Pastmarkas autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja, un tās tirāža ir 50 000 eksemplāru.

    Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 800 eksemplāru tirāžā. Aploksnes vizuālajā noformējumā izmantots Satversmes simtgades logo, kas aicina atvērt Satversmi un izzināt konstitūcijas regulējumu, tajā ietvertās vērtības un Satversmes nozīmi mūsdienās, kā arī izstrādāšanas vēsturi.

    Satversmes simtgades logo autore ir māksliniece Dita Pence. Aploksnes fonā redzams arī kvadrātkods, ar kā palīdzību var apskatīt Satversmes simtgadei veltīto tīmekļvietni «satversme100.lv», kur vienkopus pieejama informācija par Satversmi un tās simtgadei veltītajiem notikumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē