• Valdība varētu lemt par ārkārtējās situācijas izsludināšanu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    5. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, iespējams, valdība jau šodien lems par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, televīzijas kanāla Rīga TV24 raidījumā Dienas personība pieļāva Valsts prezidents Egils Levits.

    LETA jau rakstīja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien plkst.10 ir sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi par situāciju Latvijas slimnīcās strauji pieaugošas Covid-19 saslimstības apstākļos, lai lemtu par turpmākiem soļiem situācijas stabilizēšanai.

    Krīzes vadības padome ir koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju saskaņotu rīcību, veicot valsts apdraudējuma preventīvos un pārvarēšanas pasākumus, kā arī tā radīto seku likvidēšanas pasākumus. Padomes sekretariāta darbību nodrošina Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

    Pirmdien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) atklāja, ka no valdības partneriem gūts atbalsts stingru drošības pasākumu ieviešanai Covid-19 izplatības mazināšanai.

    Šādu drošības pasākumu primārais mērķis būtu pasargāt nevakcinēto sabiedrības daļu no inficēšanās un novērst katastrofu veselības aprūpes sistēmā, skaidroja ministrs.

    Viņš norādīja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sasauks Krīzes vadības padomi, savukārt speciālisti gatavos priekšlikumus izlemšanai.

    Savukārt Kariņš pēc Sadarbības sanāksmes atzīmēja, ka šodien no rīta sasauktajā padomes sēdē ministri uzklausīs slimnīcu pārstāvjus un citus ekspertus par iespējamu rīcību situācijā, kad saslimstība un slimnīcu noslogojums strauji pieaug.

    LETA jau vēstīja, ka, ņemot vērā straujo un nekontrolējamo Covid-19 izplatību, koalīcija izskata iespējas atkārtoti valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes žurnālistiem norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

    Ārkārtējā situācija Covid-19 izplatības dēļ valstī tikusi izsludināta jau divreiz.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē