• Vaira Vīķe-Freiberga: Diemžēl ir valstis, kurās sievietes netiek uzskatītas par cilvēkiem

    Dzimumu līdztiesība
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vaira Vīķe-Freiberga
    Foto: LETA
    Vaira Vīķe-Freiberga
    Šodien, 27. aprīlī, notiek starptautiska konference «Novatore Impact Summit» sieviešu ekonomiskajai spēcināšanai. Konferenci atklāja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Francijas dzimumu līdztiesības, dažādības un vienlīdzīgu iespēju ministre Izabella Lonvī-Roma (Isabelle Lonvis-Rome).

    Uzrunājot «Novatore Impact Summit» dalībniekus, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzsvēra: «Sievietēm bieži saka, ka viņas nevar izvirzīt tādus pašus mērķus kā vīrieši. Pat attīstītās valstīs pastāv samaksas plaisa starp dzimumiem, kur tādai nevajadzētu būt. Diemžēl ir valstis, kurās sievietes netiek uzskatītas par cilvēkiem. Šīs valstis amputē pusi savu iedzīvotāju un nogriež ceļu attīstībai.»

    Sievietes, kuras vēlas būt līderes, viņa aicināja ieklausīties sevī un uzdot jautājumu, ko viņas ar līderību saprot: «Vai vēlaties būt līdere, kas iekaro kaimiņvalstis un apspiež iedzīvotājus, biznesa līdere, kas ierobežo attīstības valstis, industrijas pārstāve, kas noplicina dabas resursus? Līderis var būt nelietis, autokrāts un noziedznieks. Tāpēc jāzina, kas ir jūsu mērķis un jūsu ceļš, kurā vēlaties, lai citi jums seko.»

    «Ne vienmēr aiz jums, bet līdzās jums, jo viens nav cīnītājs. Ir jāmāk ieklausīties, izklāstīt savas idejas un pārliecināt. Ir jābūt vēlmei kaut ko sniegt pasaule un cilvēcei, un tā var būt pavisam vienkārša lieta. Ir jābūt drosmei.»

    «Daži uzdevumi var biedēt un izlikties pārāk grūti, bet soli pa solim tos ir iespējams sasniegt. Nav slepena veiksmes recepte, kā kļūt labam līderim. Ir jāieklausās savā sirdsbalsī, sevi jāpieņem, jāapzinās savi ierobežojumi un savi talanti. Jābūt atvērtam nejaušībām un iespējām, kuras reizēm nokrīt no debesīm, un jābūt gatavam uz tām reaģēt. Būs arī sāpes un zaudējumi, bet galvenais ir vēlme sniegt kaut ko labu cilvēcei,» uzskata Vaira Vīķe-Freiberga.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē