• Uzlikts arests organizētas noziedzīgas grupas īpašumiem pusmiljona eiro apmērā

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts polcija
    Atklājot nelegālu cigarešu noliktavu, kā iespējamai noziedzīgi iegūtai mantai uzlikts arests četru aizturētu personu nekustamajiem īpašumiem, transportlīdzekļiem un naudas līdzekļiem par kopējo vērtību apmēram pusmiljons eiro.

    2019. gadā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas kādā angārā Rīgā, Maskavas ielā, atklāja nelegālo cigarešu noliktavu. Kopumā tika atsavināts 828 720 nelegālo cigarešu, kas bija sagatavotas transportēšanai ārpus Latvijas Republikas, un par šo noziegumu aizturēti četri organizētās grupas dalībnieki. Kriminālprocesa ietvaros ar Valsts policijas lēmumu un tiesas apstiprinājumu kā iespējamai noziedzīgi iegūtai mantai uzlikts arests šo personu nekustamajiem īpašumiem, transportlīdzekļiem un naudas līdzekļiem par kopējo vērtību apmēram pusmiljons eiro. Šā gada jūnija beigās kriminālprocesā tika pabeigta izmeklēšana un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

    2019. gada februārī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļā tika uzsākts kriminālprocess, kvalificējot izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas (par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju), 275. panta pirmās un otrās daļas (par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu) un pēc 195. panta trešās daļas (par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu).

    Izmeklēšanas laikā iegūta informācija, ka, iespējams, vienā no angāriem, kas atrodas Rīgā, Maskavas ielā, lielā apmērā tiek uzglabāti nelikumīgi tabakas izstrādājumi. Pamatojoties uz iegūto informāciju, 2019. gada februārī tika veiktas vairākas kratīšanas, kuru laikā tika izņemts 828 720 gabalu cigarešu Marlboro bez Latvijas Republikas akcīzes marķējuma, kas bija sagatavotas transportēšanai ārpus Latvijas Republikas teritorijas, piesegpreces, datu nesēji u.c. priekšmeti. Latvijas Republikai radītā materiālā zaudējuma apmērs sastāda 90 496,22 eiro. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un transportēšanu nodarbojas organizēta starptautiska grupa, kur katram grupas dalībniekam bija sava loma un pienākumi.

    Par aizdomās turētām tika atzītas četras personas – divi Latvijas Rupublikas valstspiederīgie un divi Lietuvas Republikas pilsoņi.

    Trīs personas atzītas par aizdomās turētajām par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par kuru atbildība paredzēta saskaņā ar Krimināllikuma 221. panta trešo daļu (par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa), viena persona atzīta par aizdomās turēto par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, par kuru atbildība paredzēta saskaņā ar Krimināllikuma 221. panta trešo daļu, 275. panta pirmo un otro daļu (par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošana un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu un 195. panta trešo daļu (par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā vai, ja to izdarījusi organizēta grupa).

    Kriminālprocesa ietvaros kā iespējamai noziedzīgi iegūtai mantai uzlikts arests nekustamajiem īpašumiem, transportlīdzekļiem un naudas līdzekļiem par kopējo aptuveno vērtību 500 000 eiro.

    Pierādījumi par personu saistību ar inkriminētajām noziedzīgām darbībām tika nostiprināti un 2021. gada jūnija beigās krimināllieta nodota Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē