• Urbanovičs rosina Satversmes simtgades svētkiem paredzēto naudu novirzīt veselības aprūpei

    Veselības aprūpe
    Ziņu aģentūra LETA
    3. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: liepaja.lv
    Labākais un reizē simbolisks veids, kā gaidāmajā Satversmes simtgadē godināt valsts pamatlikumu, ir visu gadadienas svinēšanai plānoto finansējumu novirzīt veselības aprūpei, paziņojumā medijiem norādīja Saskaņas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

    Opozīcijas politiķis norāda, ka nākamgad Latvijas Republikas Satversmei aprit simtgade, un šīs gadadienas atzīmēšanai dažādas institūcijas budžetā pieprasījušas vairākus simtus tūkstošus eiro. «Manuprāt, visu svinēšanai plānoto finansējumu vajadzētu novirzīt Satversmes 93.panta (ikvienam ir tiesības uz dzīvību) un 111.panta (valsts aizsargā cilvēku veselību) spēkā uzturēšanai, proti, veselības aprūpei,» pauž Urbanovičs.

    Politiķis norāda, ka valdība nav paredzējusi veikt mediķu algu palielināšana atbilstoši solītajam, taču šoreiz mediķiem varētu nebūt iespēja par to protestēt, jo atrodas karā ar Covid-19 saslimstību.

    Urbanovičs valdošajai koalīcijai pārmet absolūtu cinismu, jo iepriekš netika izpildīts solījums par 20% algu pielikumu un tagad koalīcija nedomā pildīt solījumu par 10% atalgojuma palielināšanu. «Katra šāda pievilšana nozīmē – simtiem zaudētu ārstu un māsu. Vieni atstāj profesiju, citi dodas prom pavisam [strādāt uz citām valstīm],» akcentē Saskaņas frakcijas vadītājs.

    Līdztekus haosam Covid-19 pandēmijas pārvaldībā tieši vilšanās 2022.gada finansējuma rādītājos bija iemesls mediķu iniciētajai neuzticības izteikšanai nozares ministram, norāda politiķis. «Nešaubos, ka ministrs paliks savā amatā. Valdošā koalīcija viņu pasargās,» pauž Urbanovičs.

    Varas partiju politiķi neatļautos nepildīt mediķu atalgojuma pieauguma solījumus, ja darbotos normāls demokrātijas princips, ka, nespējot uzrādīt rezultātu, ir jāiet prom, skaidro politiķis.

    «Mums nemainīgajam varas kartelim ir drošs aizsargmūris, ko sauc par sarkanām līnijām: vienīgā iespējamā koalīcija, vienīgā iespējamā valdība, lai cik katastrofālas nebūtu tās rīcības sekas. Koalīcija pat neslēpj, ka budžets tiek veidots nevis pēc valstiskām prioritātēm, bet gan varas partiju interešu paritātes,» uzsver Urbanovičs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē