• Ukrainas bēgļi Rīgas sabiedriskajā transporta bez maksas varēs braukt līdz gada beigām

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Rīgas atbalsta centrā reģistrētie Ukrainas iedzīvotāji līdz gada beigām varēs bez maksas braukt Rīgas sabiedriskajā transportā, šodien lēma Rīgas dome.

    Lai Ukrainas civiliedzīvotāji saņemtu 100% braukšanas maksas atvieglojumu, tiem vispirms jāreģistrējas Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem un jāvēršas ar pieteikumu par braukšanas maksas atvieglojuma piešķiršanu.

    Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, ņemot vērā Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem reģistrēto personu skaitu un pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» pasažieru paradumus pilsētas sabiedriskā transporta lietošanā, prognozējamās braukšanas maksas atvieglojuma kompensācijas izmaksas ir aptuveni no 230 000 līdz 260 000 eiro mēnesī. 

    Kompensācija no pašvaldības budžeta par Ukrainas civiliedzīvotājiem piešķirtajiem braukšanas maksas atvieglojumiem «Rīgas satiksmei» tiks veikta tikai par reāli izmantotajiem braucieniem.

    Braukšanas atlaides būs spēkā ne ilgāk kā līdz 2022.gada 31.decembrim.

    Līdz šī gada 27.maijam Rīgas atbalsta centrā reģistrētajiem Ukrainas iedzīvotājiem izsniegti 12 022 e-taloni ar 20 braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē