• Ukrainas armija: Krievijas vadība sākusi slēptu rezervistu mobilizāciju

    Karš
    LETA--INTERFAX
    4. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Krievijas vadība sākusi slēptu rezervistu mobilizāciju un plāno karam pret Ukrainu piesaistīt aptuveni 60 000 cilvēku, pirmdien paziņoja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

    «Krievijas Federācijas militāri-politiskā vadība sākusi pasākumus slēptai rezervistu mobilizācijai, lai kara daļās personāls būtu kara laika līmenī. Izvēloties kandidātus, priekšroka tiek dota personām, kurām jau ir kaujas pieredze. Mobilizācijai pakļauti ierindnieki, seržanti un virsnieki. Noteikti arī galvenie reģioni mobilizācijai: Krasnodaras novads, Permas novads, Dagestāna, Ingušija, Kalmikija,» teikts ģenerālštāba paziņojumā.

    «Galvenais motivējošais faktors rezervistiem joprojām ir materiālā stimulēšana. Turklāt Krievijas iedzīvotāju vidū izplatās viedoklis, ka kara ar Ukrainu dalībnieki var uzlabot savu materiālo stāvokli uz tā dēvēto trofeju, respektīvi, laupīšanas un marodierisma rēķina,» pavēstīja ģenerālštābs.

    Krievijas armijas vadība ar slēptās mobilizācijas palīdzību cer piesaistīt 60 000 cilvēku.

    «Ieroču un militārās tehnikas komplektēšana notiks ar novecojušās tehnikas noņemšanu no glabāšanas. Daži paraugi bāzēs un noliktavās glabājas vairāk nekā 30 gadus,» norādīja ģenerālštābs.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē