• Ukraina cer šodien evakuēt cilvēkus no «Azovstaļ» rūpnīcas Mariupolē

    Karš
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Telegram
    Ukraina cer piektdien evakuēt civiliedzīvotājus, kas kopā ar pēdējiem Mariupoles aizstāvjiem patvērušies metalurģijas rūpnīcā «Azovstaļ», paziņojis Ukrainas prezidenta birojs.

    «Šodien plānota operācija civiliedzīvotāju izvešanai no rūpnīcas,» norādījusi prezidenta kanceleja, sīkāku informāciju nesniedzot.

    Civiliedzīvotāju evakuācija no «Azovstaļ» bija plānota jau ceturtdien, tomēr, kā ziņo Ukrainas prezidenta birojs, procesu apturēja, kad naktī aviācijas triecieni tika vērsti pret rūpnīcas teritorijā esošu hospitāli.

    Tīmekļa laikraksts «Ukrainska Pravda» vēsta, ka pēc civiliedzīvotāju evakuācijas Ukraina mēģinās evakuēt vissmagāk ievainotos cilvēkus no rūpnīcas teritorijas.

    ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs pēc tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski ceturtdien Kijivā paziņoja, ka notiek intensīvas sarunas par iespējām evakuēt «Azovstaļ» teritorijā esošos cilvēkus.

    Pirms tam Maskavā Gutērrešs piedāvāja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka ANO koordinēs centienus evakuēt cilvēkus no Mariupoles.

    ANO humāno lietu koordinatore Ukrainā Osnata Lubrani ceturtdien ieradās Zaporižjā, lai sagatavotu Mariupoles evakuāciju.

    Kopš marta sākuma ielenktajā Mariupolē turpinās sīvas kaujas Krievijas un Ukrainas spēkus starpā par «Azovstaļ» teritoriju. Rūpnīcas teritorijā pagrabos atrodas vairāk nekā 1000 civiliedzīvotāju, kā arī ukraiņu karavīri.

    Lēsts, ka Krievijas spēku bloķētajā Mariupolē kopumā vēl atrodas aptuveni 120 000 mierīgo iedzīvotāju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē