• Ugunsgrēkā dārza mājā gājis bojā cilvēks

    Ugunsgrēks
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 5. novembra plkst. 06.30 līdz 8. novembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 114 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, 65 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

    Šorīt plkst. 03.16 VUGD saņēma izsaukumu Aucē, kur divstāvu mājas pagrabā pie apkures katla dega skaidu briketes 20m2 platībā, bija izveidojies spēcīgs sadūmojums un bija nostrādājis dūmu detektors. No piedūmotās ēkas izglābti divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Plkst. 05.54 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban tā dzēšana turpinās.

    Vakar plkst. 22.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega dārza māja 10m2 platībā. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 00.14 ugunsgrēks likvidēts.

    Plkst. 14.58 VUGD steidzās uz izsaukumu Saulkrastu novada Sējas pagastā, kur trīsstāvu mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē uz plīts dega ēdiens 0,1m2 platībā. Liesmas bija apdzēstas pirms VUGD ierašanās un dzīvoklī bija spēcīgs sadūmojums. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

    Piektdien plkst. 16.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Ieriķu ielu Rīgā, kur no piecstāvu mājas ceturtā stāva dzīvokļa loga cēlās dūmi. Notikuma vietā dzīvoklī uz palodzes dega sadzīves priekšmeti 1m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izvests viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 16.52 ugunsgrēks likvidēts. Ugunsgrēks iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni – smēķēšanu telpās. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

    Plkst. 12.40 tika saņemts izsaukums uz Daugavpils ielu Rīgā, kur sešstāvu nama dzīvoklī pie krāsns dega blīvi sakrāmēta malka 4m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa izveda divus cilvēkus. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 12 cilvēki. Plkst. 19.28 ugunsgrēks likvidēts.

    VUGD atgādina, rūpējoties par siltumu mājoklī, atcerieties par ugunsdrošību! Kurināmo un citus degtspējīgus materiālus novietojiet drošā attālumā no apkures iekārtas!

    Visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

    Svētdien plkst. 15.16 VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes novada Salas pagastā Spuņņupē atrodas laiva ar trim cilvēkiem, kuri saviem spēkiem nespēj nokļūt krastā, jo laivai nedarbojās motors. Ugunsdzēsēji glābēji nogādāja cilvēkus un laivu krastā un plkst. 16.51 darbu notikuma vietā pabeidza.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē