• Turpmāk koalīcija strādās bez KPV LV; nomainīti tiks četri ministri

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    2. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Turpmāk koalīcija strādās bez partijas KPV LV, trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

    Tādējādi turpmāk koalīcijā darbosies Jaunā konservatīvā partija (JKP), Attīstībai/Par (AP), Nacionālā apvienība (NA) un Jaunā vienotība (JV).

    Premjers paziņoja, ka KPV LV pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirzīs Mariju Golubevu (AP), Gati Eglīti (JKP), Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā stāsies Anita Muižniece (JKP).

    Līdz šim KPV LV valdībā pārstāvēja divi ministri – iekšlietu ministrs Sandris Ģirģens un labklājības ministre Ramona Petraviča.

    Vitenbergs tiks atkārtoti iecelts ekonomikas ministra amatā, Golubeva tiks iecelta par iekšlietu ministri, bet Eglītis – par labklājības ministru.

    Plānots, ka šodien koalīcijas spēki varētu parakstīt jaunu vienošanās līgumu, savukārt izmaiņas valdības sastāvā Saeima varētu apstiprināt ceturtdien, 3. jūnijā.

    Līdz ar šādām izmaiņām mainītos spēku proporcija koalīcijā, trim koalīcijas partijām – NA, JKP un AP – amatu skaitam valdībā pieaugot. Vienlaikus šādas izmaiņas nozīmētu KPV LV aiziešanu no koalīcijas.

    Kā ziņots, koalīcija sarunas par turpmāko darbību bija pārtraukusi, plānojot tās atsākt pēc sestdien gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

    Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska atstās Jauno konservatīvo partiju (JKP), ja politiskais spēks viņu atsauks no ministres amata, trešdien preses konferencē žurnālistiem paziņoja ministre.

    Ņemot vērā, ka ir izskanējusi neoficiāla informācija par ministres krēsla sašķobīšanos, viņa uzsvēra, ka gaida parijas valdes izšķiršanos par viņas palikšanu amatā. Ja partija lems par ministres nomaiņu, Šuplinska atstās JKP.

    Savukārt, jautāta par turpmākajiem darbiem savā karjerā, Šuplinska atgādināja, ka viņa ir ievēlēta arī Saeimā, kur arī pēc iespējamās ministres amata atstāšanas plāno turpināt darbu. Tāpat politiķe plāno turpināt darbu zinātnes laukā, kur viņai esot iesākti vairāki darbi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē