• «Tesla» divās nedēļās īsteno jau ceturto atsaukumu – problēmas ar «Boombox» funkciju

    Atsaukums
    Ziņu aģentūra LETA
    11. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums «Tesla Motors» Savienotajās Valstīs atsauc vairāk nekā pusmilljonu automašīnu saistībā ar «Boombox» funkciju, kas var ietekmēt skaņas brīdinājumus gājējiem, tādējādi kompānijai īstenojot jau ceturto atsaukumu pēdējās divās nedēļās.

    ASV varasiestādes noteikušas konkrētu standartus attiecībā uz elektrisko un hibrīda automobiļu radītām skaņām gājēju brīdināšanai, jo šāda veida transportlīdzekļi ir klusāki par automašīnām ar iekšdedzes dzinējiem.

    Taču «Tesla» 2020.gada beigās ieviestā «Boombox» funkcija, kas ļauj pa āra skaļruni atskaņot tādas personalizētas skaņas kā mūziku, kad automašīna atrodas autostāvvietā vai ir kustībā, var traucēt šim brīdinājumam, norāda ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA).

    Pārvalde skaidro, ka tādējādi var palielināties ceļu satiksmes negadījumu riski.

    NHTSA vēstī, ka šis atsaukums aptver aptuveni 578 600 automašīnas, taču «Tesla» šo jautājumu plāno atrisināt ar attālinātu programmatūras atjauninājumu.

    Šis jau ir ceturtais «Tesla» automobiļu atsaukums ASV pēdējās nedēļās.

    NHTSA 1.februārī paziņoja, ka «Tesla» valstī atsauc gandrīz 54 000 automobiļu, lai deaktivizētu autovadītāju asistentu sistēmu, kas ļauj automašīnām šķērsot krustojumu ar «Stop» zīmi, pilnībā neapstādinot transportlīdzekli.

    Pēc divām dienām tika paziņots par 817 143 automašīnu atsaukšanu, lai veiktu korekcijas sistēmā, kas brīdina par drošības jostu nepiesprādzēšanu, jo tā atsevišķos apstākļos var nedarboties.

    Tikmēr trešdien NHTSA pavēstīja, ka «Tesla» atsauc 26 681 automobili, lai izlabotu programmatūras kļūdu saistībā ar vārstu siltumsūknī, kas var ietekmēt spēju atkausēt vējstiklu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē