• Studenti sākuši tiesāties ar RSU par liegumu studēt bez Covid-19 sertifikāta

    Izglītība
    Ziņu aģentūra LETA
    1. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Atsevišķi Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studenti ir vērsušies Administratīvajā rajona tiesā, apstrīdot liegumu studēt bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

    Kā aģentūru LETA informēja RSU, šī gada septembrī daži studenti pret šiem noteikumiem bija vērsušies RSU Akadēmiskajā šķīrējtiesā, kas 15.oktobrī pieņēma lēmumu atstāt iesniegumu bez izskatīšanas.

    RSU Akadēmiskās šķīrējtiesas šķīrējtiesnesis Artūrs Kurbatovs skaidroja, ka klātienes studiju ierobežojumus nosaka Ministru kabineta noteikumi, nevis universitātes iekšējie kārtības noteikumi, līdz ar to, ja studenti vēlas, viņi var iesniegt sūdzību Administratīvajā rajona tiesā.

    Pieteikumā Administratīvai tiesai neapmierinātie studenti pauduši nostāju, ka RSU rektora izdotais rīkojums «Par studiju procesa turpmāko organizēšanu Covid-19 infekcijas izplatības apstākļos» esot prettiesisks. Tas no 10.oktobra liedza piedalīšanos klātienes studijās bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

    Administratīvā rajona tiesa aģentūrai LETA apstiprināja, ka šāds pieteikums ir saņemts, bet izskatīšanas datums vēl nav nozīmēts.

    Administratīvajā rajona tiesā ir iesniegti arī vairāki desmiti prasību, kuros apstrīdēti valdības noteikumi, kas prasa Covid-19 sertifikātus dažādās nozarēs strādājošajiem. Pirmo šādu prasību tiesa noraidīja, spriedumā skaidrojot, ka sabiedrības drošības interesēs valstij ir tiesības noteikt individuālo brīvību ierobežojumus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē