• Studējošie no daudzbērnu ģimenēm var pieteikties ikmēneša sociālajai stipendijai 160 eiro apmērā

    Stipendija
    Ziņu aģentūra LETA
    27. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: PIxabay
    Studējošie no daudzbērnu ģimenēm var pieteikties ikmēneša sociālajai stipendijai Studētgods 160 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

    Ministrijā skaidroja, ka pieteikties stipendijai var studējošie līdz 25 gadu vecumam.

    Pieteikums stipendijai jāiesniedz gan studējošajiem, kuri sāka studijas 2021.gada rudens semestrī un jau ir saņēmuši stipendiju, gan tiem, kas pirmajā semestrī nekvalificējās stipendijai centralizēto eksāmenu atzīmju dēļ. Otrajā semestrī stipendijas piešķiršana tiek pārskatīta un kritērijs ir pirmā semestra studiju rezultāti – vidējā svērtā atzīme seši un augstāk.

    Tāpat stipendijai aicināti pieteikties pirmajā kursā studējošie no daudzbērnu ģimenēm, kuri rudens semestrī neizmantoja šo iespēju.

    Savukārt jauniešiem, kuri studijas pirmajā kursā koledžas vai bakalaura līmeņa programmā pilna laika klātienē sāks pēc 2022.gada ziemas uzņemšanas, stipendijas tiks piešķirtas, ja centralizēto eksāmenu rezultāti matemātikā nebūs zemāki par 30%, bet latviešu valodā – par 40%.

    Tāpat uz stipendiju var pretendēt ikviens students, kas imatrikulēts pirmajā kursā koledžas un bakalaura līmeņa programmās pilna laika klātienē gan valsts, gan privātajās augstskolās un koledžās vai atjaunojās studijām 2021.gada rudens semestrī pēc studiju pārtraukuma koledžas un bakalaura līmeņa programmās pilna laika klātienē.

    Pieteikties sociālās stipendijas Studētgods saņemšanai varēs no 1.februāra līdz 20.februārim, izmantojot valsts pārvaldes pakalpojumu portālu www.latvija.lv.

    Pieteikumu datus apstrādās Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS), kur pārbauda iesniegto informāciju un tās atbilstību stipendijas piešķiršanas kritērijiem. Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) darbinieki pārbaudīs informāciju par ģimeni, tajā skaitā, vai studējošais ir daudzbērnu ģimenes loceklis.

    Savukārt augstākās izglītības iestāde, pamatojoties uz datu pārbaudes rezultātiem VIIS un SIF veikto pārbaužu rezultātiem, līdz šī gada 20.martam pieņems lēmumu par sociālās stipendijas piešķiršanu vai atteikumu piešķirt stipendiju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē