• Streika dēļ «Lufthansa» atceļ gandrīz visus reisus Frankfurtes un Minhenes lidostās

    Atpūta
    Ziņu aģentūra LETA
    26. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Vācijas nacionālā lidsabiedrība «Lufthansa» apkalpojošo darbinieku streika dēļ Frankfurtes un Minhenes lidostās trešdien atcels gandrīz visus reisus, kas ietekmēs desmitiem tūkstošu pasažieru.

    Lidsabiedrība otrdien paziņoja, ka streika dēļ Frankfurtes lidostā atcelti 678 reisi, no kuriem 32 netiek apkalpoti jau otrdien, bet pārējie – trešdien. Savukārt Minhenē atcelti 345 reisi, no kuriem 15 nenotiks otrdien.

    Kopumā Frankfurtes lidostā atceltie reisi skars 92 000 pasažieru, bet Minhenes lidostā – 42 000 pasažieru. Kompānija norādīja, ka otrdien sazināsies ar pasažieriem, kuru reiss streika dēļ atcelts, un iespēju robežās piedāvās alternatīvus lidojumus, lai gan «pašlaik pieejamās iespējas ir ierobežotas».

    «Lufthansa» brīdināja, ka streika dēļ atsevišķi reisi varētu kavēties vai tikt atcelti arī ceturtdien un piektdien.

    Jau vēstīts, ka Vācijas arodbiedrība «Verdi» izsludinājusi lidostu apkalpojošā personāla streiku, kas sāksies trešdien plkst.3.45 (plkst.4.45 pēc Latvijas laika) un turpināsies līdz ceturtdienas plkst.6 (7 pēc Latvijas laika).

    Arodbiedrība ir noraidījusi «Lufthansa» sākotnējo piedāvājumu par algas paaugstinājumu, tomēr ir piekritusi 3.-4.augustā turpināt sarunas. Arodbiedrība pieprasa algas paaugstinājumu par 9,5%, jo darbiniekiem ir liela slodze, inflācija ir augsta un pandēmijas laikā algu paaugstinājums nebija pietiekams.

    «Verdi» sarunās pārstāv apmēram 20 000 «Lufthansa» apkalpojošos darbiniekus, piemēram, tehniķus un loģistikas darbiniekus, bet kuriem nav iespējami reisi.

    Darbinieku trūkuma dēļ «Lufthansa» šovasar atcēlusi tūkstošiem reisu uz un no Frankfurtes un Minhenes. Darbinieku trūkums ietekmējis arī citu lidsabiedrību un lidostu darbību ne tikai Eiropā, bet daudzviet pasaulē, nereti radot haosu.

    Vācijas darba devēju un ņēmēju sarunās tādi brīdinājuma streiki ir ierasta prakse.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē