• VID veic kratīšanas Latvijas Futbola federācijas telpās

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    16. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Valsts ieņēmumu dienests (VID) ceturtdien veic kratīšanas Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās, noskaidroja aģentūra LETA.

    «Apstiprinām, ka šodien LFF telpās VID pārstāvji veic procesuālās darbības. Plašākus komentārus sniegsim tiklīdz tas būs iespējams,» informēja LFF.

    Tikmēr VID pārstāvis Andrejs Vaivars aģentūrai LETA sacīja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu pret vienu no Latvijā strādājošām sabiedriskajām organizācijām. Kriminālprocess sākts par grāmatvedības un statistikas informācijas noteikumu pārkāpumiem, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

    «Ceturtdien šī kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veic procesuālas darbības – vairākas kratīšanas,» sacīja Vaivars.

    Vēlāk ceturtdienas vakarā LFF paziņoja, ka sadarbojas ar VID, sniedzot visu pieprasīto informāciju dienesta veikto procesuālo darbību ietvaros. 

    «Esam ieinteresēti pēc iespējas operatīvākā situācijas atrisināšanā, tāpēc pilnā apmērā sadarbojamies ar VID pārstāvjiem, kuri savu darbu veic profesionāli. Darām un darīsim visu no mums atkarīgo, lai nodrošinātu visas pieprasītās informācijas pieejamību. Mēs iestājamies par ātru iespējamo risinājumu, tāpēc veicam visas uz sadarbību un aktīvu iesaisti vērstas darbības, kādas tiek no mums sagaidītas,» LFF citē organizācijas ģenerālsekretāra Edgara Pukinska teikto.

    LFF arī uzsver, ka sākto procesuālo darbību interesēs plašākus komentārus nav tiesīga sniegt.

    Jau ziņots, ka VID pirms pāris nedēļām pieņēma lēmumu, ar kuru LFF atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. VID lēmumu pieņēma 1. aprīlī, bet tas stājās spēkā 8.aprīlī.

    Vaivars aģentūrai LETA pagājušajā nedēļā norādīja, ka minētais statuss atņemts būtisku normatīvo aktu pārkāpumu dēļ.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē