• Sirds gadžeti jeb pulsometru ceļvedis

    Sabiedrība
    27. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: SHUTTERSTOCK
    Pulsometri apauguši ar tik daudzām funkcijām, ka ātri vien var apjukt, kas ir svarīgākais un ko īsti izvēlēties. Apkopojam svarīgāko.

    Brīvdienu sportotājiem

    Sākot likt soli pie soļa, lai uzlabotu veselību, pirmais muskulis, kurš jāpieskata, ir sirds. Lai labāk iepazītu savu sirdi, vislabāk konsultēties ar ārstu vai treneri – viņi mācēs pateikt, kādā pulsā un kādās slodzēs trenēties, lai treniņi nebūtu veltīgi. Jā, arī tā var būt! Tiem, kas ar sportošanu tikai sākuši nodarboties un dara to sava prieka pēc, pietiks arī ar vienkāršākiem sirds ritma un aktivitāšu pieskaitītājiem.

    Entuziastiem

    Tiem, kuri sportiskas aktivitātes mēģina piekopt vairāk nekā reizi nedēļā un dara to, lai uzlabotu ne vien veselību, bet arī rezultātus, noderēs pulksteņi, kuros atrodams gan pulsa un kaloriju mērījums, gan arī smalkākas funkcijas un iespēja izvēlēties starp dažādiem treniņu veidiem.

    Sporta entuziastu vidū populāri modeļi ir Polar M400 un Polar M430.

    Šiem pulsometriem ir ļoti laba cenas un funkciju attiecība – GPS, pulsa mērīšana, ērta mājaslapa un lietotne. Ikdienas aktivitāšu skaitīšana un viedie paziņojumi padara šo modeli ļoti pievilcīgu aktīvam ikdienas skrējējam, velobraucējam vai fitnesa entuziastam. No 199 €

    Garmin Forerunner 235 GPS pulsometrs lasa pulsu no rokas locītavas, un papildus tajā jau esošajiem treniņu režīmiem iespējams ielādēt jaunus no lietotnes Garmin Connect. Ap 275 €

    TomTom Runner 3 cardio+music+HP papildus pulsa lasīšanai no rokas un skrupulozai treniņu pieskaitīšanai piedāvā ielādēt arī 3 GB atmiņu savas mūzikas ielādēšanai. Iespējams savienot ar Bluetooth austiņām. Ap 299 €

    Sportistiem

    Cilvēki, kuriem ir specifiskas vajadzības, vēlmes un kuri ir gatavi ieguldīt vairāk, pašlaik ļoti labprāt izvēlas Garmin Forerunner 935, Garmin Fenix5, Polar V800 vai kādu no Suunto augstā plaukta modeļiem. Šajos modeļos atrodamas ne vien jau ierastās funkcijas – GPS, pulss, ikdienas aktivitāšu skaitīšana –, bet arī daudz sarežģītākas funkcijas. Tos iespējams savienot arī ar velosensoriem (kadences, ātruma, jaudas mērīšanai), vienā sesijā ierakstīt vairākus sporta veidus (noderīgi triatlonam, swim-run vai citiem), tos var izmantot peldot, kā arī šiem modeļiem ir izturīgākas baterijas garākiem piedzīvojumiem.

    Skaistie

    Pulsometri nereti izskatās diezgan sportiski un var nesaderēt ar ikdienas stilu. Īpaši, ja diena paiet birojā. Ja viens no kritērijiem pulsometra izvēlē ir ne vien funkcionalitāte, bet arī estētiskais faktors – ir varianti!

    3 svarīgas atbildes

    Kā pulsometri un gudrie pulksteņi noder tiem, kuri aktīvi nesporto, bet bieži iet pārgājienos gan Latvijā, gan citur, arī kalnos?

    Mūsdienīgi pulsometri noder visiem, ne tikai sportistiem vien. Pašlaik gandrīz visas modernās ierīces skaita arī ikdienas aktivitātes, kas mudinās domāt par kustību un veselību arī mazkustīgus cilvēkus. Bet tiem, kas dodas kalnos un garos pārgājienos, noderēs ierīces, kurās var ielādēt iepriekš sagatavotus maršrutus, daudzas ierīces māk noteikt augstumu virs jūras līmeņa, kā arī aizvest atpakaļ uz sākumpunktu.

    Cilvēkiem, kuri iet pārgājienos, ieteicams pievērst uzmanību baterijas darbības laikam, jo ierīcēm GPS režīmā tas mēdz būt samērā īss.

     

    Vai pulsometrs, kas lasa pulsu no rokas, ir tikpat precīzs kā tas, kas no siksniņas ap krūtīm?

    Tagad daudzi pulsometri mēra pulsu no plaukstas locītavas, kas, protams, ir ērti, bet noteikti nebūs tik precīzi kā ar jostiņām, ko liekam ap krūškurvi. Miera stāvoklī – soļojot vai vienmērīgi skrienot – šie pulksteņi būs diezgan precīzi, bet, pieaugot intensitātei, kā arī intervālu treniņu laikā vēlams izmantot pulsa jostiņu.

    Ja pulksteni ap roku negribas nēsāt vispār, pieejamas arī jostiņas, kas izmantojamas bez pulksteņa palīdzības – tās visus datus uzreiz sūtīs uz telefonu.

    Wahoo TICKR pulsa josta savienojama ne vien ar pulksteni, bet arī telefonu un populārākajām lietotnēm – Endomondo vai Strava.

    Nopērkama: pulsometrs.lv, 69 €

    Polar H10 pulsa josta piemērota peldētājiem, jo pilda savas funkcijas arī zem ūdens un ir izmantojama bez pulksteņa starpniecības.

    Nopērkama: pulsometrs.lv, 89 €

    Cik ilgi kalpo pulsometrs?

    No trim līdz pieciem gadiem, bet tehnoloģijas attīstās, un bieži vien cilvēkam ir vēlme nomainīt vēl strādājošas ierīces, jo jaunās ir krietni interesantākas un iespējām bagātākas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē