• Martins Dukurs šā gada pasaules čempionātā paliek bez medaļas

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    28. februāris, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Viesturs Lācis/Bobslejs.lv
    Titulētais Latvijas skeletonists Martins Dukurs 2020. gada pasaules čempionātu noslēdza tieši blakus goda pjedestālam, 4. vietā, bet viņa vecākais brālis Tomass četru braucienu summā ieņēma 7. vietu.

    Trīskārša uzvara Altenbergas trasē mājiniekiem, vāciešiem – pasaules čempiona tituls Kristoferam Grothēram, sudrabs Akselam Jungkam, bronza Aleksandram Gasneram.

    Pēdējoreiz bez medaļas pasaules čempionātā Martins Dukurs palika 2009. gadā, bet pēc tam četrus gadus pēc kārtas, no 2015. līdz 2019. gadam, tieši latviešu sportists izcīnīja pasaules čempiona titulu. Kā zināms, kopumā Martins Dukurs pasaules meistarsacīkstēs līdz šim triumfējis sešas reizes un vienreiz samierinājies ar sudrabu. 

    Jau treniņbraucieni parādīja, ka savā trasē spēcīgi būs vācieši, kuri startēja ar četriem skeletonistiem. Martinam problēmas treniņos sagādāja ceturtā virāža, kas šogad esot izveidota visai atšķirīga no iepriekšējām sezonām, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

    Ceturtajā vietā Martins Dukurs atradās visu sacensību laiku – arī pēc pirmajiem diviem braucieniem ceturtdien, savukārt Tomass pēc otrā brauciena pakāpās uz septīto vietu, kuru noturēja līdz pat čempionāta noslēgumam. Uzvarētājam Martins zaudēja 0,57 sekundes, bet trešās vietas ieguvējam Gasneram – 0,52 sekundes.

    Kopumā šajā čempionātā vīriešu konkurencē startēja 32 skeletonisti.

    Dārta Zunte, pirmo reizi startējot pasaules čempionātā, aizvadīja atzīstamu debiju, veicot divus stabilus braucienus. Pirmajā viņai 27. rezultāts, otrajā – 25. laiks, bet divu braucienu summā viņai pēdējā, 28. vieta. Atlikušos divus braucienus dāmas veiks sestdien. 

    1 komentārs

    Einars Dubrovskis
    Negodīgi vācieši. Lai atdod savas medaļas mūsu sportistiem. Viņi nesacentās godīgi. Simt punkti, ka viņi mainīja savas slidas ik pēc katra brauciena, un pielaistīja trasi lai viņiem labāk slīdētu. Tos vāciešus diskvalificēt uz mūžu un atņemt viņiem tās medaļas, jo viņi tās neizcīnija godīga, bet gan ar blēdīšanos.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē