• Latvijas bobslejistiem un skeletonistiem — jauni sezonas izaicinājumi

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    20. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Viesturs Lācis
    Jau pavisam drīz Latvijas sporta cienītāji brīvdienās salips pie televizoru ekrāniem, lai sekotu līdz mūsu titulētāko un pasaulē spēcīgāko sportistu gaitām — sākas bobsleja un skeletona sezona. Latvijas bobsleja izlasē šosezon gaidāmi — cerams — labi jaunumi, cīņām gatavi arī skeletonisti. Ledus trasēs atgriežas olimpiskais čempions Oskars Melbārdis, par sekundes tūkstošaļām turpinās cīnīties arī brāļi Martins un Tomass Dukuri.

    «Īpaši gribu uzsvērt šī gada pavasara atlases rezultātus bobslejā, sauklis – meklējam Oskaram Melbārdim stūmējus – ļoti labi nostrādāja. Bija daudz kandidātu, kvalitatīvi puiši, daži no viņiem jau šonedēļ startēs pirmajos oficiālajos mačos Eiropas kausa izcīņā Lillehammerē. Sāpīgs joprojām ir naudas jautājums, kā jau to varēja prognozēt, jaunās sistēmas dēļ krietni mazāki palikuši ziedojumi, kritums pat varētu būt vairāk nekā oficiāli nosauktie 50 procenti,» federācijas oficiālajā mājas lapā citēts LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

    Gandarīts par jauno papildinājumu bija arī izlases galvenais treneris Sandis Prūsis: "Vēl gan būs izmēģinājums citās trasēs, pagaidām ir braukts tikai Siguldā. Eiropas kausu komandā mums tagad ir 12 bobslejisti, uz pasaules kausa pirmajiem diviem posmiem Ziemeļamerikā brauks astoņi, tur piloti ir Oskars Ķibermanis un Ralfs Bērziņš. Oskars Melbārdis sezonu sāk šonedēļ Lillehammerē, tur arī vēl trīs pavisam jauni piloti, daudz arī jaunu stūmēju."

    Sandis Prūsis: «Negribas gan pārslavēt, bet fiziski ir ļoti spēcīgi puiši!»

    Šosezon ar pavisam jaunajiem sportistiem strādā mūsu olimpiskais čempions Jānis Ķipurs, viņa vadībā jau divi no trim ir kvalificējušies Jaunatnes olimpiskajām spēlēm. «Beidzot man ir reāla iespēja atdot savu parādu Latvijas bobslejam, jo faktiski visu laiku trenera amatā esmu strādājis ārzemēs. Jaunie sportisti ir labi, visiem vēl 15 gadu, kaut vairumam konkurentu jau 17 un šajā vecumā tā ir liela starpība.»

    Skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs stāstīja par savu sportistu gatavošanos sezonai, Martins un Tomass Dukuri eksperimentē ar tehniku, šajā sezonā ir jaunumi slidu apstrādē, tāpat vīriešiem noteikts maksimālais svars kopā ar kamanām – un tas ir 120 kg. «Mūsējos tas neiespaido, bet krietni svars bija jānomet olimpiskajam čempionam korejietim, ukrainim Haraškevičam un vēl dažiem sportistiem. Četri mūsu citi sportisti brauks Eiropas kausu līmenī, tāpat pavisam jaunie jau sekmīgi startēja jaunatnes olimpisko spēļu atlasē, šie mači būs pēc Jaunā gada Sanktmoricā.» 

    Pasaules kausa izcīņā šosezon astoņi posmi, pirmie divi no tiem Leikplesidas trasē, ASV, jau decembrī, turpinājums būs Eiropā. Siguldā no 14. līdz 16. februārim notiks pēdējais sezonas posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts bobslejā divniekiem un skeletonā, turklāt Siguldā mūsējiem tiks svinīgi pasniegtas Soču ziemas olimpisko spēļu zelta medaļas bobslejā četriniekos un vēl bronza bobslejā divniekos. Pasaules čempionāts šajā sezonā notiks Altenbergas trasē Vācijā.

    Eiropas kausa izcīņā jau daudz posmu līdz Jaunajam gadam. Šonedēļ sacensības Lillehammeres trasē Norvēģijā, decembrī vēl vairāki posmi Vācijā – Altenbergā, Vinterbergā un Kēnigszē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē