• FOTO: Kā Leikplesidas trase gatavojas uzņemt pasaules labākos bobslejistus un skeletonistus

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    4. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Viesturs Lācis/IBSF
    Šajā nedēļas nogalē, 7. un 8. decembrī, jaunās Pasaules kausa sezonas pirmās sacensības aizvadīs bobslejisti un skeletonisti, uz starta izejot arī labākajiem Latvijas spēkiem — Oskars Ķibermanis un Ralfs Bērziņš bobslejā, Martins un Tomass Dukuri skeletonā ir gatavi sākt krāt Pasaules kausa punktus.

    Leikplesidas trase, kas divreiz uzņēmusi ziemas olimpiskās spēles – 1932. un 1980. gadā, atrodas Ņujorkas štata ziemeļos, netālu no Kanādas robežas. Tās garums ir 1680 metri, sportistiem jāveic 20 virāžas – šī ir līkumotākā trase Pasaules kausa kalendārā.

    Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) ir pubicējusi foto ieskatu, kā Leikplesidas trase gatavojas sezonas atklāšanas sacensībām.

    Kā ziņojām, Latviju bobsleja Pasaules kausa posmos Ziemeļamerikā pārstāvēs divas ekipāžas ar pilotiem Oskaru Ķibermani un Ralfu Bērziņu priekšgalā. Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis, atgriežoties sacensību apritē pēc izlaistas sezonas, sacīkšu garšu pagaidām atgūs Eiropas kausā.

    Leikplesidā notiks pirmie divi Pasaules kausa posmi, sacensības risināsies arī nākamajās brīvdienās, 13., 14. un 15. decembrī. Pēc tam čempionātā bšu gadu mijas pauze un kontinentu maiņa, Pasaules kausam pārceļoties uz Eiropu. Kā zināms, Pasaules kausu arī šogad uzņems Latvija. Mūsu posms notiks februāra vidū un noslegs Pasaules kausa sezonu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē