• Šogad Rīgas maratona dizaina autors ir Purvīša balvas nominants Jānis Šneiders

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lauris Vīksne
    Par 2021. gada Rimi Rīgas maratona oficiālā skriešanas krekla un medaļas dizaina autoru izraudzīts Purvīša balvas 2021 nominants un 2019. gada Ziemeļvalstu un Baltijas labākā jaunā gleznotāja titula īpašnieks Jānis Šneiders

    Kopš 2008. gada maratona oficiālo kreklu dizainu veido starptautiski atzīti Latvijas mākslinieki. Jānis Šneiders būs jau 14. autors, kura dizains līdzās Ievas Iltneres, Raimonda Staprāna, Ilmāra Blumberga, Maijas Kurševas, Gustava Kluča un MARE&ROLS darbiem priecēs Rimi Rīgas maratona dalībniekus.

    2021. gada Rimi Rīgas maratona krekla dizaina galvenais motīvs ir Latvijas iekustināšana laikā, kad pandēmijas blakne – mazkustīgums – pārņēmusi daļu Latvijas sabiedrības. Kreklu ar Jāņa Šneidera dizainu iespējams iegādāties Rimi Rīgas maratona mājaslapā, bet medaļas tiks visiem maratona finišētājiem 28. un 29. augustā.

    “Taisna līnija kardiogrammā ir pilna ar neīstenotu potenciālu, turpretī ieviļņota līnija ir dzīva. Dzīvība ir kustībā. Līnijas kreklos atkārtojas kā taisnas, monotonas dienas, līdz tās pamazām iekustina kustētprieks, izliecot dienu līnijas garākas un arī jautrākas – ar acīm pār tām var izbraukt kā pa amerikāņu kalniņiem un izjust kustības spēku,” ideju pauž dizaina autors Jānis Šneiders, kurš nominēts Purvīša balvai 2021 un pirms diviem gadiem ieguvis Ziemeļvalstu un Baltijas jaunā gleznotāja titulu.

    Rimi Rīgas maratona organizatori ar mākslinieku veiksmīgi sadarbojās jau 2020. gadā, kad Šneidera vadībā tapa Latvijas neformālā virtuālā čempionāta Vasaras mači medaļas, kā arī Baltijas ceļa izaicinājuma medaļas.

    Aktieris Rihards Lepers, maratona programmas Mans pirmais maratons dalībnieks, kurš 29. augustā apņēmies pieveikt pusmaratona distanci, oficiālo kreklu pieteikuma video iejuties dzejnieka lomā. 

    Jāņa Šneidera dizains rotās oficiālos Nike maratona kreklus, kuru kolekcija šogad plānota īpaši koša un daudzveidīga. Organizatori, izceļot šī gada ideju, izvēlējās divus dažādus dizainus, kuri lieliski darbojas paši par sevi, bet kopā ideju pastiprina.

    Kopš 2008. gada maratona oficiālo skriešanas krekla autori ir bijuši Latvijā zināmi mākslinieki – Gints Apsītis, Anna Heinrihsone, Ritums Ivanovs, Krišs Salmanis, Ella Krugļanska, Andris Vītoliņš, Raimonds Staprāns, Ieva Iltnere, Ilmārs Blumbergs, Elita Patmalniece, Maija Kurševa, kā arī izsolē pirkts Gustava Kluča oriģināldarbs. Rimi Rīgas maratona 30. jubilejas sezonas krekla autori bija MARE&ROLS.

    Rimi Rīgas maratons – augustā un bez masu starta

    Rimi Rīgas maratona organizatori atgādina, ka pandēmijas dēļ maratons šogad pārcelts uz vasaras izskaņu – 28. un 29. augustu. Organizatori paredz, ka pulcēšanās ierobežojumi joprojām saglabāsies, tāpēc 31. Rimi Rīgas maratonu plāno rūpīgi bez masu starta ar ierobežotu dalībnieku skaitu, lai tiktu ievēroti visi epidemioloģiskās drošības pasākumi. Reģistrēties Rimi Rīgas maratona 42 km, pusmaratonam, 10 km, 5,5 km un Ģimeņu skrējienam iespējams jau tagad oficiālajā maratona mājaslapā.

    Reģistrācija būs atvērta līdz 15. augustam vai dalībnieku limita sasniegšanai atsevišķās distancēs. Rimi Rīgas maratona organizatori aicina dalībniekus gatavoties maratonam un aktīvi izmantot gan virtuālā Skriešanas kluba treniņu programmu, gan arī izaicinājumus, kuri motivē kustēties ikdienā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē