• Smiltēns: Ukraina arī turpmāk var rēķināties ar Latvijas parlamenta atbalstu

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    10. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Ukraina arī turpmāk var rēķināties ar Latvijas parlamenta atbalstu, šodien parlamentā tiekoties ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

    «Saeima arī turpmāk būs nelokāma savā atbalstā Ukrainai. Latvija un Ukraina ir cieši draugi un sabiedrotie, un šī tikšanās ir simbolisks apliecinājums tam, ka mēs arī turpmāk stingri iestāsimies par mūsu kopīgajām vērtībām – brīvību, neatkarību un demokrātiju,» par Smiltēna uzsvērto aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

    Latvija ir gatava arī turpmāk sniegt Ukrainai nepieciešamo palīdzību, akcentēja Saeimas priekšsēdētājs un uzsvēra, ka parlamentārā līmenī nenotiks nekāda sadarbība ar Krieviju vai Baltkrieviju.

    Vēstnieks pateicās par nerimstošo Latvijas palīdzību, uzsverot, ka Latvija ir viena no lielākajām Ukrainas atbalstītājām, gandrīz 1% no iekšzemes kopprodukta novirzot Ukrainas atbalstam. Miščenko atzinīgus vārdus veltīja arī karavīru rehabilitācijai Latvijā, uzsverot, ka šī palīdzība ir tikpat būtiska kā munīcija.

    Ukraiņi ir gatavi cīnīties par mūsu kopīgo uzvaru, akcentēja vēstnieks. Latvija ir Eiropas Savienības solidaritātes dzinējspēks, sacīja Miščenko, uzsverot, ka Latvijas paraugs mudina sekot šim piemēram arī citas valstis. Lai gan Ukraina nav Eiropas Savienības vai NATO dalībvalsts, tā jūtas tur pārstāvēta, pateicoties Latvijai, norādīja vēstnieks.

    Puses pārsprieda arī jautājumus, kas saistīti ar to, kā saukt Krieviju pie atbildības par tās pastrādātajiem noziegumiem Krievijas veiktajā karā pret Ukrainu.

    Saeimas priekšsēdētājs sarunā izcēla arī parlamenta Ziemassvētku labdarības akciju, rosinot šogad to veltīt Ukrainai. Decembrī Saeimas deputāti un darbinieki labdarības akcijā tradicionāli vienojas atbalstā kādam īpaši izvēlētam mērķim.

    Smiltēns pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu abu valstu sadarbības stiprināšanā, savukārt Miščenko aicināja jaunievēlēto Saeimas priekšsēdētāju oficiālā vizītē apmeklēt Ukrainu.

    ASV un Ukrainas vēstnieki ir pirmie, ar kuriem parlamentā ticies jaunievēlētais Saeimas priekšsēdētājs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē