• Slimnīcām tagad būtu jāārstē tikai smagus vai ļoti smagus pacientus

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vienīgā iespēja, kas ļautu lielajām universitātes slimnīcām izturēt lielo slogu, tādējādi mazinot pārsniegto kritisko 1500 Covid-19 pacientu robežu, ir ārstēt tikai smagus vai ļoti smagus pacientus, šorīt intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

    Viņaprāt, ja ir iespējams ārstēt pacientus ambulatori, tad tas esot jādara, jo tas pašreizējā situācijā ir vienīgais risinājums, kas ļautu nedaudz atvieglot darbu lielajās slimnīcās.

    Viņš atzina, ka saslimstības ar Covid-19 rādītāji mazinās, bet slimnīcas pagaidām to neizjūt, jo sekas šādiem datiem varēs izjust tikai pēc divām nedēļām. «Domāju, ka situācija uzlabosies novembra vidū, tad arī būs pagājušas četras nedēļas kopš lokdauna ieviešanas,» piebilda Kalējs.

    Tikmēr viņš vērsa uzmanību uz to, ka viens no sāpīgākajiem jautājumiem Covid-19 ārstēšanā ir akūts tehnikas trūkums, kas nepieciešams šādu pacientu ārstēšanai, lai gan ir arī izteikts tehniskā personāla trūkums, kuri darba kārtībā varētu uzturēt minētās iekārtas.

    Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā par 25% pieaudzis smago Covid-19 pacientu skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

    Kopumā slimnīcās ārstējas 191 pacients, kura slimības gaita tiek vērtēta kā smaga. Aizvadītās nedēļas laikā, no 25.oktobra līdz 31.oktobrim, atklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par 2%.

    Tomēr esot pāragri veikt secinājumus par situācijas stabilizāciju. Nepieciešams vismaz nedēļas vai divu nedēļu monitorings, lai vērtētu situācijas mainību, skaidroja SPKC.

    SPKC norāda, ka iepriekšējās divas nedēļas nenotika skolu skrīnings pilnā apjomā, kas arī ietekmēja atklāto Covid-19 skaitu.

    Pagājušās nedēļas laikā par 21% turpināja palielināties stacionēto pacientu skaits.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē