• Skatīs priekšlikumus ierobežot bērniem sniegt informāciju, kas varētu ietekmēt dzimuma identitāti

    Bērni
    Ziņu aģentūra LETA
    2. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Saeimas Cilvēktiesību komisija šodien skatīs likuma grozījumus Bērnu tiesību likumā, kuros iesniegtie priekšlikumi paredz ierobežot bērniem sniegt informāciju, kas varētu ietekmēt dzimuma identitāti.

    Pašlaik likumā jau ir noteikts, ka ir aizliegts bērnam demonstrēt, pārdot, dāvināt, izīrēt un propagandēt rotaļlietas un videoierakstus, datorspēles, laikrakstus, žurnālus un cita veida publikācijas, kurās propagandēta cietsirdīga uzvedība, vardarbība, erotika, pornogrāfija, kas rada draudus bērna garīgajai attīstībai.

    Deputāts Māris Kučinskis (ZZS) rosina papildināt šo normu ar aizliegumu bērnam demonstrēt informāciju, kurā propagandēta no bērna bioloģiskā dzimuma atšķirīga dzimuma identitāte. Līdzīgu priekšlikumu iesniegusi deputāte Jūlija Stepaņenko (LPV), kas paredz liegt bērniem demonstrēt informāciju, kas rada draudus bērna bioloģiskā dzimuma identitātei.

    Arī deputāti Māris Možvillo (PCL) un Karina Sprūde (LuK) rosina liegt bērniem demonstrēt informāciju, kas var izraisīt novirzi no dzimuma identitātes, interesi par dzimuma maiņu un noslieci uz homoseksualitāti.

    Stepaņenko rosina arī aizliegt ievākt no bērna sensitīvus datus un datus par bērna ģimenes mantisko stāvokli, izņemot, ja to veic atbilstoši pilnvarotie bērna tiesību aizsardzības iestāžu vai ārstniecības iestāžu darbinieki.

    Kā ziņots, iepriekš Saeima neatbalstīja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija nolemts priekšlikumu, kas paredzēja Bērnu tiesību aizsardzības likumā definēt bērnu tiesības uz dzimuma, seksuālās orientācijas un reliģiskās piederības identitāti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē