• Šāvieni un pakaļdzīšanās – policija Latgalē noķer bēgošu autovadītāju no Lietuvas

    Pakaļdzīšanās
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    8. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Vakar, 7.jūlijā, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki aizturēja autovadītāju, kurš bija uzsācis bēgšanu. Par virkni likumpārkāpumu vīrietim draud administratīvā atbildība.

    7.jūlijā pulksten 20:46 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas saņēma informāciju par transportlīdzekli VW Passat, kurš Sventes pagastā bija uzbraucis šķērslim un neziņojot par notikušo policijai, turpinājis kustību. Pēc neilga laika minētā automašīna Ilūkstē tika sastapta, taču pamanot Valsts policijas dienesta automašīnu, autovadītājs uzsāka bēgšanu.

    Lai notvertu likumpārkāpēju tika iesaistīti arī citi Valsts policijas Latgales pārvaldes dežūrējošie norīkojumi, kā arī Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljons, taču neskatoties uz to autovadītājs ignorēja prasību apstāties.

    Pakaļdzīšanās laikā minētais transportlīdzeklis veica virkni ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu tādā veidā apdraudot arī pārējos ceļu satiksmes dalībniekus, izraisot bīstamas avārijas situācijas.

    Lai pēc iespējas ātrāk novērstu bīstamo situāciju, tika pieņemts lēmums raidīt brīdinājuma šāvienu gaisā un mērķtiecīgu šāvienu transportlīdzekļa virzienā, taču arī tas neapturēja agresīvā braucēja bezatbildīgo rīcību, kā rezultātā pakaļdzīšanās turpinājās.

    Ap pulksten 20:58 transportlīdzeklis tika apturēts Kalkūnes pagastā. Gan transportlīdzekļa vadītājs – 1982.gadā dzimis Lietuvas republikas pilsonis, gan pasažieris – 1984.gadā dzimis Lietuvas republikas pilsonis nepakļāvās policijas likumīgajām prasībām izkāpt no automašīnas.

    Transportlīdzekļa vadītājam ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes lai noteiktu vai vīrietis pie auto stūres nebija sēdies apreibinošo vielu ietekmē.

    Par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, pret transportlīdzekļa vadītāju, ir uzsākti 11 administratīvo pārkāpumu procesi. Gan transportlīdzekļa vadītājam, gan pasažierim nāksies atbildēt par savu rīcību saistībā ar nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām, kā arī par to, ka abas personas pēc iebraukšanas Latvijas republikas teritorijā nebija reģistrējušās Covidpass.lv sistēmā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē