• Sāks izmaksāt 20 eiro pabalstu vakcinētiem senioriem

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) decembrī sāks 20 eiro pabalsta izmaksu iedzīvotājiem, kas sasnieguši 60 gadu vecumu un pabeiguši pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai saņēmuši medicīnisko atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju pret šo vīrusu.

    Pensionāriem, kuriem pensiju piegādā dzīvesvietā, 20 eiro pabalstu par novembri un decembri – kopā 40 eiro, piegādās kopā ar decembra pensiju. Savukārt  tiem pensionāriem, kuri pensiju saņem kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas kontā, VSAA 20 eiro pārskaitījumus kontā veiks divas reizes – decembra sākumā 20 eiro par novembri, pēc tam kopā ar decembra pensiju – 20 eiro par decembri. Arī personām, kuras nesaņem VSAA maksājumus un tāpēc iesniegušas iesniegumu pabalsta piešķiršanai, VSAA 20 eiro  pārskaitījumus kontā veiks divas reizes – decembra sākumā par novembri un mēneša otrajā pusē par decembri.

    Saeima oktobrī nolēma, ka katram Latvijā dzīvojošam cilvēkam, kurš līdz šī gada beigām būs sasniedzis 60 gadu vecumu un būs pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 infekciju, laikposmā no 2021. gada 1. novembra līdz 2022. gada 31. martam tiks izmaksāts pabalsts 20 eiro mēnesī.

    «Esmu gandarīts par to, ka Saeima ir apstiprinājusi Labklājības un Finanšu ministrijas ierosināto īpašo atbalstu mūsu senioriem – piemaksu 100 EUR apmērā turpmākajos piecos mēnešos. Esam aprēķinājuši, ka šāds atbalsta apjoms kompensē elektroenerģijas sadārdzinājumu. Tā kā naudu saņems pret Covid-19 vakcinēti seniori, neslēpšu, ka šī atbalsta iecere kalpoja arī kā stimuls īpaši apdraudētas sabiedrības daļas vakcinēšanās aptveres palielināšanai. Šī brīža pandēmijas statistika ir nepielūdzama un skaidra – tāpēc gribam izdarīt visu, kas ir mūsu spēkos, lai preventīvi novērstu nevajadzīgas ciešanas un pat nāves,» saka labklājības ministrs Gatis Eglītis.

    Personu grupā, kurām ir tiesības uz pabalstu 20 eiro mēnesī, būs arī tie, kas vakcināciju pret Covid-19 veica pirms likumprojekta spēkā stāšanās dienas, ja šie cilvēki līdz 2021. gada 31. decembrim sasniedz 60 gadu vecumu. Šo pabalstu piešķirs arī tiem 60 gadus sasniegušiem cilvēkiem, kuri veselības dēļ nevar veikt vakcināciju un ir saņēmušas klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai speciālistu konsīlija atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju pret Covid-19 līdz 2022. gada 31. martam.

    Minēto pabalstu varēs saņemt tikai tie cilvēki, kuri dzīvo Latvijā. Ar to ir saprotama tāda persona, kura reāli dzīvo Latvijā. Ja personas deklarētā dzīvesvietas adrese ir Latvijā, bet Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) rīcībā ir informācija, ka tās dzīvesvieta ir citā valstī, tad tiek uzskatīts, ka šī persona nedzīvo Latvijā. To, vai persona dzīvo Latvijā, vērtēs VSAA.

    Latvijā jau krietnu laiku ir iespēja brīvprātīgi veikt vakcinēšanos pret Covid-19, līdz ar to, tā kā likumprojekta mērķis ir veicināt tieši šo vakcinācijas procesu, tad tas neparedz pabalsta 20 eiro mēnesī izmaksu tiem, kas izslimojuši ar Covid-19 un saņēmuši sertifikātu par Covid-19 izslimošanas faktu, arī ja šāds sertifikāts ir izsniegts ārvalstīs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē