• Rundāles pils muzeja franču dārzs uzsāk aktīvo tūrisma sezonu

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    No 1. aprīļa Rundāles pils muzeja franču dārzs uzsāks aktīvo tūrisma sezonu. Līdzās gadalaikam atbilstošajiem ziediem, kas apmeklētājus priecēs no aprīļa vidus līdz pat rudenim, būs arī iespēja piedalīties tradicionālajos Rundāles pils muzeja dārza pasākumos, kā arī pielikt savu roku dārza uzkopšanas talkās.

    Krokusu un sniegpulkstenīšu ziedi dārzā ir manāmi jau šobrīd, bet košākas krāsas dārzs iegūs aprīļa otrajā pusē. Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, aprīlī dārzā pilnā krāšņumā uzziedēs 33 narcišu šķirnes un 12 hiacinšu šķirnes, kā arī magnolijas, forsītijas un citi agri ziedošie košumkrūmi. Savukārt maijā apmeklētājus priecēs 154 tulpju šķirņu ziedi, kā arī ceriņi un dekoratīvās ābeles un plūmes, bet tuvāk jūnijam ziedus vērs dažādu šķirņu peonijas.

    Savukārt vasaras mēneši – jūnijs, jūlijs un augusts – ir rožu ziedēšanas laiks. Jūnijā dārzā uzziedēs vēsturiskās rožu šķirnes, kas izceļas ar spēcīgu smaržu un zied tikai reizi, nevis divas reizes gadā kā mūsdienu rozes. No jūlija līdz augustam, septembrim dārzu krāšņos arī ap 30 dažādu hortenziju šķirņu.

    Šogad notiks vairāki tradicionālie dārza pasākumi – pavasara un rudens stādu tirgi, kā arī galvenais vasaras notikums – Dārza svētki.

    Pavasara stādu tirgus notiks 7. maijā, kad iepirkšanos varēs apvienot ar atpūtu dārzā un tulpju ziedu apbrīnošanu. Tradicionāli pavasara stādu tirgus piedāvājumā ir viengadīgo puķu, dārzeņu, augļu koku un rožu stādi, dārza aprīkojums un dekoratīvie elementi. Savukārt rudens stādu tirgū 10. septembrī tirgotāju piedāvājumu klāstā dominē košumkrūmi, augļu koki un ogulāji.

    Dārza svētki šogad notiks 2. jūlijā, pievēršoties pils dārza vēsturiskās rekonstrukcijas tēmai. Svētkos paredzētas izglītojošas un izklaidējošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, kā arī svētku tirdziņš ar plašu rožu stādu klāstu un īpašs vakara notikums – vācu agrīnās operas radītāja, komponista Johana Ādama Hillera operas “Mīla uz laukiem” uzvedums diriģenta, senās mūzikas interpreta Māra Kupča vadībā. Pasākumu noslēgs vēsturiskās uguņošanas rekonstrukcija.

    Rundāles pils franču dārzs ir pils kompleksa apmeklētāju visiemīļotākā vieta. Parka uzturēšanā šosezon būs iesaistīti 26 darbinieki, kuriem vasarā piepulcēsies arī skolēni. Taču arī brīvprātīgie palīgi, kuri vēlas pielikt roku šī vēsturiskā dārza uzturēšanā, ir laipni aicināti. Šobrīd brīvprātīgie var pieteikties palīdzēt dārzniekiem darba dienās, bet nākotnē plānots organizēt arī talkas brīvdienās.

    No 1. aprīļa franču dārza apmeklējumam ir jāiegādājas ieejas biļete. To var nopirkt Rundāles pils muzeja mājaslapā, biļešu kasē vai terminālī. Biļešu cenas ir norādītas Rundāles pils muzeja mājas lapā. Pasākumu laikā ieejas maksa var atšķirties, tādēļ aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai muzeja mājas lapā un sociālajos tīklos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē