• Roberts Fūrmanis: Katru otro dienu Latvijā notiek Zolitūdes traģēdija

    Medicīna
    Ziņu aģentūra LETA
    29. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Medicīnas nozares neapmierinātība ar veselības resora un valdības darbu ir saistīta ar nepietiekamu līdzekļu atvēlēšanu mediķu algu pieaugumam un Veselības ministrijas (VM) augstākās ierēdniecības darba stilu, – šādus pārmetumus šodien intervijā TV3 valdības darbam veltīja Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) viceprezidents Roberts Fūrmanis.

    LĀB ir pieprasījusi veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisiju, pārmetot viņam «Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu». Noprotams, ka LĀB pozīcija nav vienprātīga, jo daļa mediķu uzskata, ka šī kritika jāvērš pret visu valdību, ne tikai veselības ministru.

    Arī Fūrmanis ir pārliecināts, ka par situāciju atbildība jāuzņemas visai valdībai, kuras darbs Covid-19 krīzes risināšanā neesot apmierinošs. Viņa skatījumā, valdība nav labi sagatavojusies šī rudens Covid-19 vilnim, tostarp esot bijis redzams, ka vēlēšanu gaidās politiķi nav spējuši pieņemt izlēmīgus lēmumus infekcijas ierobežošanai.

    Pēc Fūrmaņa vārdiem, viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tapa LĀB aicinājums, bija valdībā pieteiktie medicīnas darbinieku mobilizācijas plāni komplektā ar kriminālatbildību. Viņš uzsvēra, ka piespiedu mobilizācija veselības aprūpes sistēmā būtu kaut kas nebijis, un viņš uzskata, ka jāmeklē citi veidi, kā maksimāli piesaistīt medicīnas speciālistus darbam ar Covid-19 pacientiem.

    Lūgts piedāvāt rīcības variantus, ko viņš pats darītu veselības ministra vietā, Fūrmanis kā pirmo minēja algu jautājumu, sakot, ka medicīnā strādājošie ilgu laiku tikuši mānīti un arī šogad piemānīti par atalgojuma pieaugumu, kur viņš sagaida lielāku pieaugumu, jo visi politiķi atzīstot, ka veselības aprūpes joma esot valsts prioritāte.

    Fūrmanis arī kritizēja VM valsts sekretāres Indras Dreikas darbu, kuras komunikācijas stils neesot uz sadarbību vērsts, un šajā jomā esot nepieciešami uzlabojumi.

    Fūrmanis atzina, ka arī paša pārstāvētās LĀB darbs attiecībā pret pandēmijas risināšanas jautājumiem ir bijis neproduktīvs.

    «Katru otro dienu Latvijā notiek Zolitūdes traģēdija,» kopējo Covid-19 situāciju Latvijā un no slimības mirušo skaitu raksturoja Fūrmanis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē