• Rīgas pašvaldība neiesaka peldēties Juglas ezerā

    Atpūta
    Ziņu aģentūra LETA
    11. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Ņemot vērā konstatēto piesārņojumu, Rīgas pašvaldība iedzīvotājiem neiesaka peldēties Juglas ezerā un aicina izvēlēties atpūtai citas peldvietas, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

    Juglas ezerā Rīgā nav ierīkotas oficiālas peldvietas, bet, tā kā pilsētas iedzīvotāji ļoti aktīvi un neorganizēti izmanto dažādas vietas peldēšanai šajā ezerā, Rīgas domes Mājokļu un vides departaments peldsezonas laikā reizi mēnesī veic peldūdens kvalitātes monitoringu – peldūdens mikrobioloģisko testēšanu iecienītākajās peldēšanās vietās – pie Tadenavas ielas, Bonaventuras ielas, Lejasciema ielas un Braila ielas skatu platformas.

    Ņemot vērā, ka Juglas ezera visās četrās vietās, kurās aizvadītajā nedēļā tika paņemti ūdens paraugi, ir konstatēts augsts peldūdens piesārņojuma līmenis, Rīgas pašvaldība brīdina iedzīvotājus, ka šajā ūdenstilpē peldēties nevajadzētu.

    Pašvaldībā atgādina, ka Rīgas pašvaldība pagaidām aizliegusi peldēties oficiālajā Daugavas peldvietā «Rumbula» un pludmalē uzstādītas informatīvās zīmes «Peldēties aizliegts», jo analīzēs konstatēts, ka ūdens mikrobioloģiskie rādītāji neatbilst higiēnas prasībām.

    Peldvietā ir paņemti atkārtoti ūdens paraugi un peldvieta varēs atsākt darbu pēc atbilstošu analīžu rezultātu saņemšanas.

    Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus aktīvi atpūsties, izmantojot citas galvaspilsētā pieejamās oficiālās peldvietas: jūrā – Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos; Daugavā – Ķīpsalā, Lucavsalā un Lucavsalas līcī, kā arī Bābelītī. Ir arī neoficiālā peldvieta Ķīšezerā, bet arī tajā, tāpat kā oficiālajās peldvietās, dežurē Rīgas pašvaldības policijas Glābšanas dienesta darbinieki.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē