• «Rīgas Mežos» izvietoto videonovērošanas kameras, lai pieķertu mēslotājus

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    16. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Nelegālo atkritumu un postījumu mazināšanai «Rīgas Mežos» izvietota moderna video novērošanas sistēma, aģentūru LETA informēja SIA «Rīgas Meži» Stratēģiskās komunikācijas un sabiedrisko attiecību daļa.

    Atšķirībā no esošajiem vairākiem desmitiem video novērošanas kameru, kas arī labi pilda savas funkcijas, jaunajai sistēmai esot vairākas priekšrocības. Proti, tā darbojas tiešsaistē, ir savienota ar apsardzes sistēmu, spēj reaģēt uz signālu, saglabā ierakstus arhīvā, un tai ir citas tehnoloģiskās priekšrocības. 

    Rezultātā tiek nodrošināta atbildīgā dienesta operatīva ierašanās notikuma vietā, tūlītēja vainīgo personu konstatēšana un arī vainīgo personu aizturēšana.

    «Jaunā sistēma vispirms tiek izmēģināta Rīgā, jo tieši galvaspilsēta un tās pievārte ir nelegālo piesārņotāju iecienītākās vietas. Atkritumi mūsu teritorijās kopumā ir liela problēma. Mežos tiek izgāzti gan sadzīves, lielgabarīta atkritumi un transportlīdzekļu riepas, gan bīstamie atkritumi, piemēram, šīferis,» norāda «Rīgas Mežu» valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

    Lai mazinātu nelegālo atkritumu izgāšanu, uzņēmums strādā trijos virzienos – kontrole, sadarbība ar atbildīgajām institūcijām, kā arī sabiedrības informēšana.

    2021.gadā uzņēmuma apsaimniekotajās teritorijās savāktas teju 1500 tonnas un vairāk nekā 1000 kubikmetru dažādu atkritumu, kā arī teju 30 tonnas riepu. 

    Salīdzinot ar 2020.gadu, atkritumu apjoms mežos un parkos palielinājies par teju vienu trešdaļu; tāpat pieaug dažādi postījumi, īpaši parkos gada siltākajos mēnešos.

    Nelegālie atkritumi ik gadu rada gan uzņēmumam, gan rīdziniekiem vairākos desmitos tūkstošu eiro mērāmu finansiālu slogu, to savākšana ir cilvēku un laika resursu ietilpīgs pasākums, gan atkritumi ir nopietns kaitējums dabai. 

    Video novērošanas sistēmas pakalpojumu «Rīgas Mežiem» sniedz drošības kompānija «Grifs AG».

    Kā ziņots, «Rīgas meži» 2021.gada neauditētā peļņa sasniegusi 2,5 miljonus eiro, kas ir pēdējo gadu labākais kapitālsabiedrības finanšu darbības rādītājs, aģentūru LETA informēja Bērziņa.

    Kā liecina «Firmas.lv» informācija, iepriekšējos divos gados uzņēmums bija strādājis ar peļņu, kas pārsniedza 600 000 eiro. Pirms tam 2018.gadā uzņēmuma peļņa pārsniedza trīs miljonus eiro.

    Kā norāda uzņēmumā, pagājušā gada finanšu rādītājus raksturo tas, ka neto apgrozījums pērn bija pat par aptuveni 600 000 eiro mazāks nekā 2020.gadā. Taču peļņa pērn teju četras reizes lielāka nekā 2020.gadā.

    Vienas no lielākajām ieņēmumu pozīcijām bija no kokmateriālu, apaļkoku ražošanas un no zemes iznomāšanas.

    Pērn uzņēmums strādājis ar vienu no vēsturiski lielākajiem dotācijas samazinājumiem. Proti, 2021.gadā uzņēmums daļas «Dārzi un parki» funkciju veikšanai no pašvaldības saņēma 43% no nepieciešamajiem 3,3 miljoniem eiro. Atlikušo summu – 1,87 miljonus eiro, uzņēmums nodrošināja pats.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē