• Rīgas 1.slimnīcas medicīnas māsa Jūlija no Ukrainas nokārtojusi valsts valodas eksāmenu

    Valsts valoda
    Ziņu aģentūra LETA
    26. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rīgas 1.slimnīca
    Rīgas 1.slimnīcas medicīnas māsa no Ukrainas nokārtojusi valsts valodas eksāmenu A1 līmenī, aģentūru LETA informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Medne.

    Medicīnas māsa Jūlija kopā ar ģimeni ieradusies no Sumu pilsētas, kas atrodas Ukrainas austrumos, taču tur palikuši viņas vecāki. Viņa slimnīcā sākusi strādāt šā gada 27.maijā, bet jau 6.oktobrī viņa nokārtojusi Latvijas valsts valodas prasmju pārbaudi, kas nepieciešama profesionālo pienākumu veikšanai, saņemot sertifikātu par nokārtoto A1 līmeni.

    Kardioloģijas un internās medicīnas klīnikas dienas stacionārā Jūlija veic procedūru māsas pienākumus, tas ir, visa veida injekcijas, asins paraugu noņemšanu, cukura līmeņa asinīs noteikšanu ar glikometru, intravenozo katetru ielikšanu un citas procedūras.

    Šobrīd Rīgas 1.slimnīcā strādā 16 Ukrainas pilsoņi, no kuriem pieci ir sanitāri, pieci – dažādu specialitāšu ārsti, trīs – medicīnas māsas, divi – ārstu palīgi un viens ir darbinieks inženiertehniskajā nodaļā. Papildus, izglītības dokumentu apstiprināšanu vēl gaida neirologs, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, kurš Rehabilitācijas klīnikā varētu sniegt gan ambulatoras konsultācijas, gan strādāt ar dienas stacionāra pacientiem.

    Pieņemot darbā Ukrainas ārstus, slimnīca ir nodrošinājusi to veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, uz kuriem līdz šim pacientiem ilgstoši bija jāgaida rindā. Veicot pierakstu, pacienti tiek informēti, ka šie ārsti patstāvīgi var sazināties tikai krievu vai ukraiņu valodās, vienlaikus noskaidrojot, vai pacientam komunikācijai ar attiecīgo ārstu būs nepieciešams tulks.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē