• Rīgā izsludināts sarkanais brīdinājums

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    17. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdinājumu par vētru galvaspilsētā, Jūrmalā un Pierīgas novados paaugstinājis no oranžā līdz sarkanajam līmenim.

    Tiek prognozēts, ka laika periodā no plkst.12 līdz 15 Rīgā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 33 metriem sekundē.

    Sarkanais brīdinājums nozīmē, ka iespējami ievērojami postījumi plašās teritorijās, kā arī nelaimes gadījumi, kas apdraud cilvēku dzīvību. Iedzīvotājiem jāseko līdzi informācijai un norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas, un jābūt gataviem ārkārtas pasākumiem, tai skaitā evakuācijai.

    Vējš lauzīs kokus un radīs citus postījumus, cilvēki var ciest no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami plaši bojājumi īpašumiem un infrastruktūrai.

    Ūdens līmenis galvaspilsētā, līdzīgi kā piektdien, pakāpsies aptuveni metru virs normas. Gan Rīgā, gan Gaujas un Lielupes lejtecē spēkā dzeltenais brīdinājums par augstu ūdens līmeni un zemāko vietu applūšanu.

    Šobrīd lasa

    Jau ziņots, ka pirmdien līdz plkst.10 stiprākās ziemeļrietumu vēja brāzmas Latvijā bija 27 metri sekundē (m/s) Liepājas un Ventspils ostā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

    Trešais lielākais vēja ātrums brāzmās bija 22 m/s Daugavgrīvā, savukārt Rīgas centrā, Pāvilostā un Rucavā reģistrētas brāzmas līdz 21 m/s.

    No rīta salās Somijas dienvidrietumos vējš brāzmās pastiprinājās līdz 29–34 m/s, vienā novērojumu stacijā reģistrētas brāzmas līdz pat 39 m/s.

    Igaunijas salās ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās dažviet sasniedzis 30–32 m/s.

    Vētras kulminācija gaidāma dienas vidū un pēcpusdienā, bet Latgalē – pirmdienas pievakarē. Kurzemē un Vidzemē pievakarē sāksies vēja ātruma mazināšanās.

    Lielākie vēja postījumi gaidāmi Rīgā, Jūrmalā un novados ap galvaspilsētu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē