• Reliģisko organizāciju vadītāji apņemas vēl aktīvāk aicināt draudžu locekļus vakcinēties

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    11. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Reliģisko organizāciju vadītāji pauduši apņēmību vēl aktīvāk iesaistīties savu draudžu locekļu mudināšanā vakcinēties, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrija.

    Pirmdien Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) sasauca Reliģijas lietu konsultatīvās padomes sēdi tiešsaistē, lai apspriestu ārkārtējās situācijas laikā ieviestos ierobežojumus un nepieciešamo rīcību Covid-19 infekcijas apkarošanai.

    Sēdes laikā Bordāns saņēma reliģisko savienību (baznīcu) vadītāju apliecinājumu, ka tās atbalsta vakcinēšanos pret Covid-19 infekciju. Reliģisko organizāciju vadītāji ir apņēmības pilni vēl aktīvāk iesaistīties savu draudžu locekļu mudināšanā vakcinēties – būt atbildīgiem ne tikai par savu veselību, bet rūpēties par sabiedrības veselības drošību kopumā.

    «Līdz šim reliģiskās organizācijas ir bijušas vienas no apzinīgākajām valstī noteikto epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanā. Ļoti daudziem baznīca ar savu piemēru un dialogu savās draudzēs ir sniegusi būtisku atbalstu un garīgo mierinājumu šajā sarežģītajā laikā. Man ir patiess gandarījums par reliģisko organizāciju ieguldījumu cīņā pret Covid-19 infekcijas izplatību,» norāda Bordāns.

    Arī šobrīd reliģisko organizāciju vadītāji ir gatavi ne tikai solidarizēties ar pārējo sabiedrību, bet arī apliecināt gatavību vēl vairāk iesaistīties vakcinēšanās nozīmes skaidrošanā, lai palīdzētu sabiedrības pārstāvjiem saprast un izprast vakcinācijas sniegtos ieguvumus sabiedrībai kopumā, uzsver tieslietu ministrs.

    Sarunas laikā ar baznīcu vadītājiem izskanēja aicinājums arī sabiedriskajiem medijiem vēl aktīvāk iesaistīties vakcinēšanās nozīmes skaidrošanā un ar praktiskiem piemēriem uzrunāt iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19, pēc iespējas plašāk šajā procesā iesaistot mediķus un veselības ekspertus.

    Ministru kabineta rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu stājies spēkā 11.oktobrī – un nosaka, ka bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta var piedalīties reliģiskās darbības norisēs iekštelpās un ārtelpās, ja vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no publiski pieejamo telpu platības un tiek lietota sejas maska.

    Ja reliģiskā darbība tiek veikta tā sauktajā zaļajā režīmā jeb tikai personām ar vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikātu, tad ierobežojumi ir būtiski mazāki.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē