• PVO pārstāvis: Rudenī Covid-19 izplatība augs, taču saslimšanas gadījumi varētu nebūt tik smagi

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    19. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Rudenī Covid-19 izplatība pieaugs, taču ir cerības, ka saslimšanas gadījumi nebūs tik smagi kā pirmajos vīrusa izplatīšanās viļņos, intervijā TV3 vērtēja Pasaules veselības organizācijas (PVO) pārstāvniecības Latvijā vadītājs Uldis Mitenbergs.

    Speciālists atzīmēja, ka saslimstība ar Covid-19 jau pašlaik pieaug visā Eiropā, nedaudz aug arī hospitalizāciju skaits, bet nav vērojams būtisks smago saslimšanas gadījumu un nāves gadījumu skaita pieaugums.

    Mitenbergs atzīmēja, ka uz rudeni saslimstība ar Covid-19 vēl pieaugs, tāpēc viņš mudināja iedzīvotājus pabeigt vakcināciju un saņemt balstvakcīnas pret Covid-19, ja tas vēl nav izdarīts. Cilvēkus, kuriem ir saslimšanas simptomi, eksperts mudināja ievērot piesardzību un nedoties sabiedrībā.

    PVO pārstāvis pauda cerību, ka rudens sezonā saslimšanas ar Covid-19 nebūs tik smagas kā iepriekš. Tomēr viņš uzsvēra, ka pašlaik ir grūti prognozēt, vai un kādi ierobežojoši pasākumi varētu būt nepieciešama, bet skaidrs – ja būtiski augs slimnīcu noslodze, tad ierobežojumu atjaunošanu nevar izslēgt.

    Kā atzīmēja eksperts, tas, ka mazāk attīstītās valstīs ir zema vakcinācijas pret Covid-19 aptvere, rada iespējas vīrusam arvien izplatīties un mutēties.

    Covid-19 pandēmijai varbūt ir pārvarēta akūtā fāze, bet tā nav beigusies, uzsvēra Mitenbergs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē