• Publiskos pasākumos aizliedz izmantot Georga lentes

    Georga lente
    Ziņu aģentūra LETA
    11. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Saeima šodien pieņēma grozījumus likumā Par sapulcēm, gājieniem un piketiem un Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā, nosakot aizliegumu publiskos izklaides un svētku pasākumos, sapulcēs, gājienos un piketos izmantot Georga lentes.

    Uz trešo lasījumu tika saņemts viens priekšlikums no deputāta Nikolaja Kabanova (S), kurā viņš rosināja paredzēt izņēmumus Georga lentes lietošanas aizliegumam, piedaloties piemiņas pasākumos kara apbedījumu vietās un pie karā kritušo pieminekļiem, kara notikumu rekonstrukciju laikā, kā arī pasākumos, kuros piedalās ārvalstu diplomāti.

    Tomēr iepriekš Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko komisiju lietu sēdē, deputāti uzklausot Ārlietu ministrijas, Valsts drošības dienesta, Valsts policijas un citu iestāžu pārstāvjus, lēma priekšlikumu noraidīt. Priekšlikums šodien tika noraidīts arī plenārsēdē.

    LETA jau vēstīja, ka iepriekš Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš skaidrojis, ka, ņemot vērā Krievijas ekspansiju Ukrainā un tās īstenoto totalitāro ideoloģiju attiecībā uz bijušajām PSRS republikām, Latvijai ir pamats saskatīt pietiekamu apdraudējumu tās demokrātiskajai iekārtai un drošībai.

    «Aizliedzot Georga lentes, tiktu ierobežotas šādas ideoloģijas izpausmes. Mums ir jāparāda sava nostāja pret šo lenšu lietošanu publiskos pasākumos,» iepriekš bija norādījis Kaimiņš.

    Viņš ir teicis, ka viņam nav pieņemamas vērtības, ko simbolizē šī lente līdzīgi kā viņam nav pieņemamas pirātu karoga vērtības.

    Līdz šim likums «Par sapulcēm, gājieniem un piketiem» paredzēja, ka publisku pasākumu norises laikā aizliegts izmantot, arī stilizētā veidā, bijušās PSRS, tās republiku un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus un himnas, nacistisko svastiku, SS zīmes un padomju simbolus – sirpi un āmuru līdz ar piecstaru zvaigzni, izņemot gadījumus, kad to izmantošanas mērķis nav saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu.

    Vienlaikus attiecīgs aizliegums noteikts arī Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā. Kā izņēmums noteikti gadījumi, kad minēto elementu izmantošanas mērķis nav saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu vai tos izmanto izglītojošiem, zinātniskiem vai mākslinieciskiem mērķiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē