• Pret Saeimas resursiem norit apjomīgs DDoS uzbrukums

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    11. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unplash
    Pret Saeimas resursiem šobrīd norit apjomīgs piekļuves atteices jeb DDoS uzbrukums no Krievijas agresiju atbalstošu kiberaktīvistu puses, aģentūrai LETA pastāstīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» pārstāve Madara Krutova.

    Pateicoties tehnoloģiju uzņēmumam SIA «Tet» un iepriekš sagatavotiem aizsardzības risinājumiem, Saeimas darbs nav traucēts.

    Vienlaikus Krutova norādīja, ka sagaidāms, ka situācija kibertelpā varētu saasināties un šādi huligāniski uzbrukumi ar pārslodzi noteikti atsevišķos gadījumos varētu būt arī sekmīgi, jo ne visi publiskā sektora resursi ir aizsargāti vienādi.

    Jau ziņots, ka Saeima šodien oficiālā paziņojumā atzina Krievijas vardarbību pret Ukrainas un arī citu valstu civiliedzīvotājiem par terorismu, bet pašu Krieviju – par terorismu atbalstošu valsti.

    «Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē