• Premjers nav pārliecināts par Covid-19 izraisīto nāvju statistikas atbilstību realitātei

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    26. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Veselības ministrija (VM) skaidro, cik pilnīgi atbilstoša ir ar Covid-19 saslimušo mirušo statistika, šodien Saeimas Covid-19 krīzes pārvarēšanas procesā parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

    Premjers kā teorētisku piemēru minēja, vai nav kāds gadījums, ka cilvēks nomiris kādu laiku pēc autoavārijas, taču viņam slimnīcā konstatēta Covid-19 saslimšana, tāpēc persona arī būtu iekļauta ar Covid-19 mirušo statistikā.

    «Neesmu pārliecināts, ka statistika ir pilnīgi atbilstoša, tāpēc VM skaidro šo jautājumu», norādīja Kariņš. Viņš piebilda, ka mēģina «vienkārši saprast, vai mūsu statistika ir akurāta».

    No premjera teiktā izrietēja, ka Latvijā lielā mirstība saistīta ar to, ka atšķirībā no vairākām citām valstīm pie mums liela daļa senioru nebija gatavi vakcinēties.

    Kā ziņots, lai analizētu augsto mirstības no Covid-19 iemeslus un meklētu risinājumus to turpmākai novēršanai, pie jautājuma izvērtējuma strādās īpaši izveidota darba grupa. VM pārstāvis Oskars Šneiders aģentūrai LETA pavēstīja, ka šāds lēmums pieņemts Veselības nozares Stratēģiskās padomes sēdē.

    Secināts, ka paralēli veselības aprūpes nozares stiprināšanai – slimnīcu kapacitātes palielināšanai, gultu rezervju veidošanai, medicīniskā aprīkojuma un medikamentu nodrošinājumam slimnīcās – ir jāizvērtē arī augstie mirstības no Covid-19 rādītāji. Darba grupas uzdevums būs ne tikai analizēt iespējamos iemeslus augstajai mirstībai, bet piedāvāt risinājumus turpmākajai rīcībai.

    Jau ziņots, ka kopumā kopš pandēmijas sākuma 2020.gadā no Covid-19 miruši vairāk nekā 4000 cilvēki.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē