• Premjers aicina neraustīt sabiedrību saistībā ar ierobežojumiem Covid-19 dēļ

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    26. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Ir jābeidz raustīt sabiedrība saistībā ar ierobežojumiem Covid-19 dēļ, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma aicināja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

    Viņš atzina, ka valdībā joprojām notiek diskusijas par ierobežojumiem, kas noteikti Covid-19 izplatības ierobežošanai. «Esmu par to, ka mēs pēc iespējas ātri virzāmies uz to, ka mēs varam atcelt atlikušos ierobežojumus,» pauda politiķis.

    Pēc viņa paustā, ierobežojumi vairs nav tas galvenais, kas ietekmē vai neietekmē pandēmijas un hospitalizācijas gaitu. Galvenais esot, vai cilvēks ir vakcinēts un vai viņš lieto sejas masku. Tāpēc visa enerģija, tostarp Veselības ministrijai (VM), esot jāvelta tieši pirmreizējai un balstvakcinācijai pret Covid-19.

    «VM ir jārunā tikai par vienu – vakcinējieties un valkājiet maskas. Galvenais, kas mums ir jādara, ir jābeidz raustīt sabiedrība, sabiedrībai jāsaka viena vienkārša ziņa – vakcinēsimies, valkāsim maskas un testēsimies,» aicināja valdības vadītājs.

    Viņam šķiet, ka trešajā pandēmijas gadā sabiedrība jau ir iemācījusies, ka galvenā atbildība katram ir jāuzņemas individuāli.

    Jau ziņots, ka epidemiologs, Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas speciālists Ņikita Trojanskis LTV raidījumā Šodienas jautājums pauda, ka ļoti stingri ierobežojumi patlaban nebūtu efektīvi. Viņaprāt, stingru ierobežojumu jeb mājsēdes ieviešana šobrīd rezultētos ar vēl vienu augstas saslimstības vilni pavasarī. Trojanskis uzskata, ka ierobežojumiem jābūt mēreniem, lai nepieļautu strauju slimnīcu noslodzi.

    Tāpat Trojanskis aicināja aktīvāk potēties ar balstvakcīnu, lai nodrošinātu labāku aizsardzību pret Covid-19.

    Viņam piekrita arī ģimenes ārsts Ainis Dzalbs, norādot, ka ļoti stingri ierobežojumi patlaban nebūtu efektīvi. «Ierobežojumiem jābūt tādiem, lai visi nesaslimst uzreiz, bet saslimstības pieaugums ir tāds lēzens,» teica Dzalbs.

    Viņš informēja, ka situācija ģimenes ārstu praksēs patlaban ir saspringta, pieprasījums pēc pakalpojuma ir lielāks, nekā ģimenes ārsti spēj apkalpot.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē