• Policisti publiskās vietās Tukuma novadā konstatē aizliegto Krievijas televīzijas kanālu retranslāciju

    Kino un TV
    Ziņu aģentūra LETA
    20. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Policisti, veicot pārbaudes autortiesību un blakustiesību pārkāpumu jomā, divās publiskās vietās Tukuma novadā konstatējuši aizliegto Krievijas televīzijas kanālu retranslāciju, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

    Par minēto likumpārkāpumu tika sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi, vienā gadījumā pret juridisku personu, bet otrā gadījumā – fizisku personu. Saistībā ar konstatētajiem autortiesību un blakustiesību pārkāpumiem juridiska persona ir saukta pie administratīvās atbildības, savukārt pret fizisko personu pārbaudes turpinās.

    Likumsargi vērš uzmanību, ka vairākas Krievijā veidotas televīzijas programmas ietver ziņas, aicinājumus un dezinformāciju, kas rada būtisku apdraudējumu valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai, un ir aizliegtas saskaņā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņu padomes lēmumiem. Turklāt atbilstoši praksē novērotajam, televīzijas programmas, kurās ietvertās ziņas un aicinājumi rada būtisku apdraudējumu valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai, tiek izziņotas, izmantojot nelegālās televīzijas sistēmas.

    Kalniņa apgalvo, ka policisti Zemgalē pievērš pastiprinātu uzmanību aizliegta audiovizuāla satura retranslācijai un arī turpmāk veiks profilaktiskos kontroles pasākumus ar mērķi informēt sabiedrību par retranslācijai aizliegtajām televīzijas programmām, kā arī brīdināt par atbildību nelegālu sistēmu izmantošanas gadījumā.

    Atbilstoši Aizsargāta pakalpojuma likumam par ierobežotas piekļuves sistēmu prettiesisku ražošanu, importēšanu, izplatīšanu, iznomāšanu, pārdošanu vai cita veida atsavināšanu komerciāliem mērķiem, kā arī par nelegālu sistēmu uzstādīšanu, ierīkošanu, instalēšanu vai izmantošanu komerciāliem mērķiem fiziskai personai piemēro naudas sodu no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskai personai – no 350 līdz 1400 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē