• Policija Rīgā atklājusi vēl vienu fiktīvas vakcinācijas vietu un aizturējusi divas personas

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    16. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: flickr.com/ganatlguard
    Aizvadītajās brīvdienās policija ir atklājusi vēl vienu vakcinācijas vietu, kurā tika organizēta fiktīva Covid-19 vakcinācija, un aizturējusi divas personas, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

    VP sadarbojoties ar citām institūcijām, turpina veikt izmeklēšanu par fiktīvu Covid-19 vakcinācijas veikšanu un kukuļošanu.

    Pēc VP izplatītā aicinājuma atsaukties personas, kuras devušas kukuli ārstniecības personām vai personām, kas veic datu apstrādi vakcinācijas centros par fiktīvo Covid-19 vakcinācijas sertifikātu iegūšanu, šobrīd policijā ir vērsušās vairākas jaunas personas, kas, ziņojušas par fiktīva sertifikāta iegūšanu.

    Likumsargi aicina pieteikties arī citus, kuri saņēmuši fiktīvu vakcinācijas sertifikātu. Atkarībā no konkrētas situācijas tiks izvērtēta likumā paredzētā iespēja atbrīvot šādas personas no kriminālatbildības.

    Ņemot vērā, ka šobrīd notiek aktīva izmeklēšana, plašāku informāciju par aizturētajām personām un izmeklēšanas detaļām policija šobrīd neizpauž.

    Jau ziņots, ka Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde augusta sākumā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī par fiktīvas vakcinācijas veikšanu kādā vakcinācijas centrā aizturēja 1972., 1974., un 1976.gada dzimušas sievietes, tai skaitā arī medicīnas māsu, aģentūru LETA informēja VP.

    Izmeklēšanā noskaidrots, ka šīm sievietēm bija sadalītas lomas. Divas sievietes organizēja personu, kuras nevēlas vakcinētas, bet ir gatavas maksāt, lai saņemtu Covid-19 sertifikātu, meklēšanu, kā arī naudas pieprasīšanu un pieņemšanu. Savukārt vakcinācijas centra medmāsa imitēja vakcīnas injekciju personām, kuras bija samaksājušas par Covid-19 sertifikātu un ieradušās vakcinācijas vietā ar iepriekš sagatavotu zīmīti.

    Prettiesiski saņemtie naudas līdzekļi tika sadalīti starp grupas dalībniekiem. Par fiktīvo vakcināciju katru reizi no personām tika pieprasīti un saņemti 200 eiro.

    Pie personām tika veiktas kratīšanas, kā rezultātā izņemti naudas līdzekļi ap 10 000 eiro, kas, iespējams, iegūti noziedzīga nodarījuma rezultātā un citi izmeklēšanā svarīgi priekšmeti. Turklāt vienai aizturētajai personas ir izņemta un arestēta Nissan markas automašīna, kura, iespējams, ir iegādāta par noziedzīgo darbību rezultātā iegūtajiem līdzekļiem.

    Visas trīs personas atzītas par aizdomās turētajām un tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā liegums strādāt Covid-19 vakcinācijas centros. Policijai ir pamats uzskatīt, ka minētajā kriminālprocesā, imitējot vakcināciju, faktiski neievadot vakcīnu, vismaz 200 personas ir ieguvušas Covid-19 sertifikātu par pirmās potes saņemšanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē