• Policija plānotā operācijā Jelgavas novadā pieķer iespējamos malumedniekus

    Malumednieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Ceturtdien, 16. septembrī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, veiksmīgi sadarbojoties ar Valsts meža dienestu un Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona policistiem, Jelgavas novadā aizdomās par nelikumīgām medībām aizturēja trīs vīriešus. Par notikušo sākti vairāki kriminālprocesi.

    16. septembrī pēc plānotas policijas operācijas Jelgavas novada Svētes pagastā tika aizturēti trīs vīrieši, kuri ar ieroci, kam nebija ieroču nēsāšanas atļaujas, pārvietojās ar Latvijā nereģistrētu automašīnu un, iespējams, veica nelikumīgas medības. Visas personas tika aizturētas Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā un ievietotas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

    Likumsargi tajā pašā dienā veica kratīšanu vīriešu dzīvesvietās, kur tika atrastas un izņemtas 175 patronas un trīs metāla bundžas ar nezināmas izcelsmes pulverveida vielu, kā arī vairāki desmiti litri brāgas un kandžas.

    Šobrīd visiem trim vīriešiem ir piemērots tiesību ierobežojošs, tomēr ar brīvības atņešanu nesaistīts drošības līdzeklis un kriminālprocesa ietvaros turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

    Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas, kā arī pēc 112. panta otrās daļas, 15. panta ceturtās daļas par noziedzīga nodarījuma izdarīšanas mēģinājumu.

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē