• Policija lūgusi anulēt kopumā 12 nelikumīgi iegūtus vakcinācijas sertifikātus

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    20. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Valsts policija (VP) Nacionālajam veselības dienestam (NVD) kopumā ir nosūtījusi informāciju par 12 personām, kas nelikumīgi saņēmusi vakcinācijas sertifikātu, lai šīm personām tie tiktu anulēti, aģentūru LETA informēja VP.

    Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka varētu būt vairāki simti personu, kuras nelikumīgi ieguvušas Covid-19 vakcinācijas sertifikātus. Pašlaik tiek apkopota visa nepieciešamā informācija un vākti pierādījumi, lai informāciju par visām personām nosūtītu lēmuma pieņemšanai NVD.

    VP skaidro, ka process, lai varētu prasīt sertifikātu anulēšanu, ir laikietilpīgs, jo policija visas procesuālās darbības veic atbilstoši Kriminālprocesa likumam un ir jāstrādā ar lielu informācijas apjomu.

    Jau ziņots, ka VP priekšnieks Armands Ruks žurnālistus iepriekš informēja, ka ir aizturētas personas, tostarp divas medicīnas māsas, kuras organizējušas vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju vairākiem simtiem iedzīvotāju.

    Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde augusta sākumā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī par fiktīvas vakcinācijas veikšanu kādā vakcinācijas centrā aizturēja 1972., 1974., un 1976.gada dzimušas sievietes, aģentūru LETA informēja VP. Par fiktīvo vakcināciju katru reizi no personām tika pieprasīti un saņemti 200 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē