• Policija atklāj vairāk nekā 10 gadus senu izvarošanas lietu pret mazgadīgu personu

    Pedofīlija
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šā gada 26. februārī Valsts policija saņēma informāciju par sevišķi smagiem noziegumiem, kas izdarīti vairāk nekā pirms desmit gadiem, proti, par izvarošanu, seksuālu vardarbību, kā arī cietsirdību un vardarbību pret tobrīd mazgadīgu personu.

    2021. gada 2. martā Valsts policijas Dzimumnoziegumu apkarošanas nodaļa uzsāka kriminālprocesu par seksuālo vardarbību, kas veikta sākot no 2000. gada pret tobrīd mazgadīgu personu, kas dzimusi 1991. gadā. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka noziegums tika izdarīts laikā posmā no 2000. līdz 2011. gadam. Proti, šogad, desmit gadu pēc notikušā, cietusī persona bija uzdrošinājusies vērsties pēc palīdzības.

    Šā gada 11. oktobrī Valsts policija lietā pabeidza izmeklēšanu un prokuratūrai nodeva kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 159. panta (par izvarošanu), 160. panta (par seksuālu vardarbību) un 174. panta (par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo) kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām personām – 1970. gadā dzimušu vīrieti, un 1970. gadā dzimušu sievieti – mazgadīgās personas māti kā organizētāju, kura atļāva pret mazgadīgo personu veikt seksuālo vardarbību. Vēlāk vīrietis turpināja veikt seksuālo vardarbību pret cietušo personu līdz 2011. gadam. Savukārt, cietušās personas māte pret cietušo veica fizisku un emocionālu vardarbību.

    2021. gada 17. jūnijā abas minētās personas tika aizturētas un atzītas par aizdomās turētajām. Abām personām tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

    Valsts policijas Dzimumnoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Oļegs Lavčinovskis norāda: “Šis gadījums apliecina, ka arī tik senus noziegumus ir iespējams atklāt. Tāpēc aicinātu visus, kuri ir cietuši no līdzīgiem noziegumiem, neklusēt un vērsties policijā!”

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē