• Podoļaks: Krievija pāriet uz ierakumu taktiku ap lielajām pilsētām

    Karš
    LETA--INTERFAX-UKRAINE/UNIAN
    24. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Ukrainā iebrukusī Krievijas armija lielo zaudējumu dēļ cenšas ieviest jaunus elementus savā taktikā un koncentrē spēkus pie lielajām pilsētām, lai tajās radītu humānas katastrofas, ceturtdien pavēstīja Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks.

    «Notiek daļēja krievu pāriešana uz ierakumiem ieņemtajās robežās, bet šāda spēku un postīšanas līdzekļu koncentrācija ap mūsu lielajām pilsētām tiek veikta, lai tīši tajās radītu tūkstošiem humāno katastrofu,» lietotnē «Telegram» norādīja padomnieks.

    Šāda taktika ir «absolūti cilvēkēdāju garā, un tai ir skaidri juridiski formulējumi starptautiskajās tiesībās sadaļā par kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci».

    Tas ir saistīts ar Krievijas centieniem pārvērst karu Ukrainā daļēji ilgstošā fāzē lielo zaudējumu dēļ un tāpēc, ka visos virzienos nav būtiskas pārvietošanās uz priekšu.

    «Tieši tā ir nepieciešamība – samazināt visa veida zaudējumus un mēģināt maksimāli «iztīrīt» savas aizmugures no nelojāliem elementiem (bet tie ir 90–95% mierīgo iedzīvotāju),» skaidroja Podoļaks.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē